Un conjunt musical tocant, de nit, davant del públic aplegat al Cementiri General de Reus

El Cementiri de Reus recull dos premis al concurs de millors cementiris de l'Estat

S'ha endut el segon premi al millor monument funerari i el tercer a les activitats de portes obertes

El Cementiri General de Reus va recollir, aquest dimarts, dos premis del concurs de millors cementiris de l'Estat espanyol. Els guardons corresponen al segon premi de millor monument funerari i al tercer premi de millors activitats de portes obertes. La cerimònia va tenir lloc a la Casa de las Américas de Madrid.

Els reconeixements els atorga la revista Adiós i, en el cas de Reus, els han rebut el Mausoleu del General Prim i el concert Músiques per al record. En aquest darrer cas, exaequo amb la ciutat de Bilbao. Des del govern de Reus, la regidora de Serveis Generals, Montserrat Flores, subratlla la «riquesa històrica, artística i cultural» de l'espai reusenc.

Considera els premis un reconeixement a la «tasca de divulgació» que es fa a través de diferents activitats. En aquesta edició també s'optava al premi de millor cementiri, que no s'ha obtingut. Els premis volen destacar «l'interès històric, social, mediambiental, artístic i patrimonial» dels cementiris.

També es lliuren per conscienciar a la ciutadania «de l'important patrimoni que s'hi conserva». No és la primera vegada que el Cementiri General de Reus guanya algun d'aquests guardons. L'any 2019 va obtenir tres premis del mateix concurs.

Va quedar tercer de l'Estat a la categoria de millor cementiri, a la de millor monument funerari i a la de millor activitat de portes obertes. Novament va ser el Mausoleu del General Prim el monument que, en aquella ocasió va quedar tercer. Pel que fa a les activitats de portes obertes, el tercer lloc se'l van endur les visites nocturnes teatralitzades de Tots Sants.

Es tracta d'una proposta que, després de la pandèmia, va recuperar-se l'any passat. Enguany es van tornar a celebrar, ja sense cap mena de restricció més enllà de l'aforament limitat per ajustar-se a la concepció de les visites. Una vegada més, les entrades es van esgotar en qüestió de minuts.

Per a cada edició es posen a disposició 450 localitats repartides en nou passis, tres cada dia. Des del Cementiri General de Reus s'estudiarà, de cara a l'any vinent, canviar el sistema per adquirir les entrades. Per diversos condicionants, però, es descarta ampliar l'aforament de cada passi o el nombre de dies en els quals se celebren les visites.