Imatge d'una concentració al barri Fortuny de Reus

Dia mundial contra el racisme: Clam a Reus contra l'odi, la xenofòbia i la segregació

L'acció, celebrada ahir a la plaça de Gabriel i Ferrater, va acollir música, poesia i les intervencions de diversos col·lectius que lluiten, dia a dia, contra la discriminació

Un centenar de persones es van concentrar ahir dissabte a la ciutat de Reus en la concentració convocada per la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), dins de les mobilitzacions de la jornada internacional contra el racisme i l’extrema dreta, el 21 de març, data que commemora la matança de 69 persones que es manifestaven contra l’apartheid Sharpeville, Sud-àfrica, a mans de la policia.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Música, poesia i intervencions de diversos col·lectius que treballen quotidianament contra el racisme i la xenofòbia a la capital del Baix Camp es van citar ahir a la plaça de Gabriel Ferrater, al barri Fortuny. Davant dels micròfons, els activistes van alertar del perill del feixisme, l’auge de l’odi i l’incipient racisme que viu la nostra societat amb l’entrada d’un partit d’ultradreta com Vox al Parlament de Catalunya.

Precisament, l’objectiu de la UCFR, organització plural i transversal nascuda fa més d’una dècada per fer front als postulats ultres de Plataforma per Catalunya, no és altre que combatre els discursos xenòfobs, fomentar la solidaritat entre els pobles i fer front al racisme i l’extrema dreta. El Sindicat d’Habitatge de Reus, la CGT, la CUP i d’altres col·lectius que conformen la Unitat, es van sumar, des dels seus àmbits d’acció, a una reivindicació més que vigent i necessària.