Classe de dansa al CLR

El Centre de Lectura de Reus prepara el nou curs d'un ampli ventall d'escoles i tallers

Les matriculacions s'obriran durant tot el setembre i compten amb reclams per als nous socis

El Centre de Lectura de Reus prepara el nou curs amb les matrícules obertes de totes les seves escoles. Entre el sis i el 30 de setembre els alumnes podran inscriure's a les activitats de música, dansa, idiomes, teatre i arts plàstiques entre altres. Una oferta que es posarà en marxa entre l'1 i el 13 d'octubre i que durant el mes de setembre compta amb la possibilitat de rebre assessorament personalitzat.

Una de les seccions històricament destacades del Centre de Lectura és l'escola de dansa. Amb gèneres com la dansa clàssica, l'espanyola o la contemporània, però també amb estudis moderns com el jazz, el funk i el contemporani i estudis elementals. Bona part de l'activitat se centra en l'àmbit lúdic de la dansa, i els pares i mares que hi portin els seus fills podran assistir a una classe de ioga.

Per als més petits es proposa la combinació de música, teatre i dansa en un mateix curs. A partir dels sis anys els infants podran optar per una de les branques artístiques. Encara en l'àmbit de la dansa, i tal com expliquen des de l'entitat, la filosofia de fons permet que els alumnes es plantegin una projecció de futur.

Des d'arribar a l'escena de la dansa professional fins a preparar els alumnes pel nivell elemental de dansa de les diferents matèries, com per les proves a l'Institut del Teatre.

El Centre de Lectura prepara la matrícula per al pròxim curs

En l'àmbit del teatre el Centre de Lectura planteja tres opcions diferents. Es divideixen en un grup infantil, un de juvenil i un d'elemental. Aquest últim per a persones a partir de setze anys. Preveu l'entrenament actoral bàsic, l'ensenyament de la tècnica i la construcció de personatges i la representació final al Teatre Bartrina.

En l'àmbit de la música els grups que es formen no depenen només de l'edat, sinó del nivell i els objectius dels alumnes. Als cursos d'iniciació per a infants s'hi treballa el llenguatge musical amb una forta incidència de la cançó tradicional. A partir dels sis anys comencen la roda d'instruments que els ha de permetre triar-ne un per conèixer-lo a fons.

És llavors quan s'arriba al Grau Elemental, dividit en primer cicle, segon cicle i instruments. El següent pas és el Grau Professional, que correspon als estudis reglats de grau mitjà. Fet que implica una alta exigència de treball amb l'instrument, així com la participació en grups de cambra, orquestra o cor.

Pel que fa als adults s'ofereixen dos programes diferents. Un d'iniciàtic per tenir un primer contacte amb la cultura musical, i un per als que volen començar o continuar tocant un instrument.

L'escola d'art compta amb el Petit-Lab, un espai obert per a famílies amb infants de fins a tres anys que permet explorar i compartir de manera lúdica la creativitat i la manipulació plàstica. La segona pota de l'escola és l'Art-Lab, un taller artístic on s'explora un ampli ventall de materials i formats també amb voluntat lúdica.

Per últim, el Centre de Lectura també té obertes les inscripcions a les escoles d'idiomes. En el cas de l'anglès i l'italià hi ha grups per a totes les edats i nivells. Per a la resta es divideixen en grups a partir de vuit anys, grups a partir de primer d'ESO i grups per a adults.

Per tal de potenciar l'entrada de nous alumnes, l'entitat ofereix l'exempció de la quota inicial de soci. La quota mensual, de 20 euros, es manté, però aquells que mai hagin sigut socis no hauran de pagar la quota d'entrada, de 40 euros. En la mateixa línia, els fills de socis de l'entitat quedaran exempts de pagar la quota mensual fins als 23 anys.

I fins i tot a la inversa, ja que els pares i les mares que es matriculin a les escoles de l'entitat no en pagaran la matrícula si hi tenen fills inscrits. Una vegada com a socis de l'entitat, les matrícules per als cursos del Centre de Lectura són gratuïtes en el cas de l'italià, l'alemany, la psicologia, les arts plàstiques i l'Escola de Lletres de la Biblioteca. Per a la dansa, la música, el teatre, l'anglès i els petits artistes és de 45 euros, amb la possibilitat de pagar-ne 65 com a matrícula única a diferents escoles simultàniament.