Fotografia de la botiga física de Freshly Cosmetics al centre de Reus

El centre logístic de Freshly Cosmetics a Gandesa crearà 150 llocs de treball

L'empresa inaugura aquest divendres a Reus la seva primera botiga física a la demarcació de Tarragona

L’empresa reusenca de cosmètica natural Freshly Cosmetics tindrà enllestit el centre logístic de Gandesa (Terra Alta) aquest octubre i donarà feina a unes 150 persones en els pròxims tres anys. Els cofundadors de la companyia, originaris d’aquesta comarca, preveuen invertir-hi uns cinc milions d’euros. Així ho han anunciat en l'acte inaugural d’una botiga física al centre de Reus, la primera a la demarcació de Tarragona.

La seva posada en marxa de la botiga de la capital del Baix Camp ha suposat una inversió d’uns 150.000 euros. En sis anys, aquesta jove companyia de Reus ha passat de facturar 300.000 euros a 45 milions d’euros, exportant a 36 països, amb el repte d’obrir-se a nous mercats. La facturació a l'estranger ha crescut fins al 30% en l'últim any.

«Poder tornar a casa i obrir una botiga és increïble»

Fa sis anys que Freshly Cosmetics va començar a treballar des d’una petita oficina a la capital del Baix Camp i ha anat creixent fins a assolir els 1,2 milions de clients arreu del món. Aquest divendres a la tarda s'ha obert al públic la primera de les botigues físiques a la demarcació, concretament al cèntric carrer Monterols.

La previsió és que al setembre s’inauguri el tercer establiment a Catalunya, a les Glòries de Barcelona. En aquest sentit, Miquel Antolín, un dels cofundadors de l'empresa, ha afirmat que «és un somni complert, poder tornar a casa i obrir una botiga és increïble».

Combinació del comerç en línia i les botigues físiques

Tot i que en un inici el negoci es va centrar en el comerç en línia, des del 2019 ha fet una aposta important per les botigues físiques. La de Reus servirà per valorar quina resposta té el públic envers la marca i els cofundadors no descarten obrir nous establiments en altres localitats del Camp de Tarragona pròximament. Segons Antolín, les botigues i la venda en línia són dues estratègies complementàries.

L’aposta actual de l’empresa reusenca és créixer internacionalment a través de les vendes en línia, que ja se situen en un 30% de la facturació total, i per establir-se en punts físics en un futur. La primera experiència d’aquestes característiques la van viure a Londres, on van obrir botiga el novembre passat. Les dificultats derivades del Brexit, a banda d’altres circumstàncies econòmiques, van provocar-ne el tancament aquest juliol.

«Forma part del camí, la prova i error. Va ser una oportunitat que no podíem deixar escapar, un testatge. Ens ha servit per veure que volem apostar en l’obertura de botigues a escala nacional», ha destacat Mireia Trepat, una de les cofundadores de Freshly Cosmetics. Actualment, els països internacionals que representen un mercat més potent per aquesta empresa són Portugal, Itàlia i França.