Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'entrada del polígon NIRSA de Reus des de la carretera entre Reus i Constantí

Convoquen un tall de carretera pels suposats acomiadaments i incompliments d'una empresa de Reus

La CGT denuncia que s'han ignorat compromisos i acords adquirits per l'empresa, com l'aturada dels acomiadaments

Tres acomiadaments i suposades diverses modificacions en les condicions de treball han portat la CGT a convocar un tall de circulació a la carretera entre Reus i Constantí per aquest divendres, 26 de març. La concentració es durà a terme a l'entrada del polígon NIRSA de Reus, on l'empresa en qüestió, Teleco, té les seves dependències provincials.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Telecomunicación de Levante SL, una empresa de serveis d'enginyeria, equips de comunicació i sistemes de seguretat entre altres, hauria acomiadat tres persones durant el mes de febrer tal com denuncia el sindicat, majoritari al comitè d'empresa. També denuncien, sempre segons el sindicat, que la companyia ha modificat «substancialment les condicions de treball».

Son els dos motius que els han portat, en senyal de protesta, a convocar aquest tal de carretera, divendres dia 26 de març, de tres quarts de vuit del matí fins a dos quarts de nou. Durant aquests tres quarts d'hora es tallarà de manera intermitent a la TV-7211, la carretera de Reus a Constantí.

Reivindicacions laborals i compromisos incomplerts

No és la primera acció que la CGT convoca en relació amb Teleco. El mes de gener ja es va convocar una vaga de dos dies, el 28 i el 29, com a protesta per dos acomiadaments que l'empresa va fer el desembre del 2020. Aquesta vaga es va acabar desconvocant perquè des de Teleco es va assumir el compromís de no efectuar més acomiadaments, segons relaten des del sindicat.

Una aturada dels acomiadaments que s'havia d'allargar, almenys, fins que l'Audiència Nacional es pronunciés sobre la demanda que CGT havia interposat el setembre del 2020 perquè l'empresa havia aplicat, unilateralment, una Modificació Substancial de les Condicions de Treball que suposava «com a mínim un 30% de reducció en els salaris de tota la plantilla d'Operacions».

Amb aquest bagatge, s'ha optat per convocar el tall de carretera com a acte de pressió davant d'una empresa que, segons denuncien, «no compleix els acords i continua acomiadant als treballadors sense causa justificada, aquesta vegada ha estat per causes organitzatives, amb el que des de CGT ens veiem obligats a emprendre un calendari de mobilitzacions per a mostrar-li a l'empresa que no permetrem ni un sol acomiadament més a Teleco».

Consideren, de fet, que els acomiadaments són un gest de pressió per part de l'empresa. De fet ho qualifiquen de «xantatge» perquè, apunten, si la plantilla no accepta la modificació de les condicions de treball, seguiran acomiadant personal. A aquesta trajectòria encara s'hi suma, des del sindicat, «la signatura d'un mal acord el 2019, després l'aplicació unilateral d'un ERTO sense acord amb la representació sindical, posteriorment la imposició al setembre de la MSCT».

I encara més, ja que acusen Teleco d'haver promès acordar millores laborals si es retirava la convocatòria de vaga del mes de setembre passat, sense complir els compromisos com hauria passat amb la vaga desconvocada del mes de gener. Les reivindicacions i mobilitzacions fa anys que lluiten. L'any 2017, l'empresa es va veure obligada a incorporar a la plantilla els falsos autònoms que treballaven per ella, precisament, arran d'una denúncia de la CGT a inspecció de treball.