Porta lateral de l'Hospital Sant Joan de Reus

La CGT alerta de retallades de condicions laborals a l'Hospital Sant Joan de Reus

Tenint en compte que les retallades es plantegen durant la situació de crisi, el sindicat es pregunta «què vindrà després?»

«L'estafa permanent», d'aquesta manera defineix la CGT la situació de l'Hospital Sant Joan de Reus. Segons alerten a través d'un comunicat, la nova empresa pública que gestiona el centre prepara «noves retallades» a les condicions laborals de la plantilla.

En concret es tracta de condicions que, segons expliquen, s'havien acordat com a contrapartida de les congelacions salarials. Denuncien que una de les primeres decisions de la nova empresa pública ha estat anunciar «que estan estudiant noves retallades».

El que hi ha sobre la taula és la subvenció d'una part del preu del pàrquing i els ajuts per pagar les llars d'infants. Des de la CGT exposen que «poden semblar privilegis, però no ho son». Recorden que son condicions adquirides a canvi de congelacions salarials.

Critiquen que, inicialment, se'ls va dir que el pàrquing seria gratuït. «Després que només subvencionarien una
petita part i ara que s’ha acabat el bròquil», sentencien. Que sigui l'empresa recentment creada qui prengui aquesta línia els fa témer que es converteixi en una constant.

La CGT carrega contra les retallades a l'Hospital Sant Joan de Reus

«Poden semblar anecdòtiques, però son un mal presagi», apunten des de la CGT. «Si en les circumstàncies actuals tenen la poca vergonya de pensar en més retallades, què vindrà després? Quin futur ens espera?», es plantegen al comunicat. Recorden que «acabem de sortir d’una crisi sanitària com mai havíem viscut».

Una situació que, afirmen, s'ha vist agreujada per les retallades en sanitat dels últims anys. Tot plegat, a més, en el marc del canvi de direcció de l'Hospital Sant Joan. L'Ajuntament el va traspassar a la Generalitat l'estiu passat, i ara s'ha creat una nova empresa pública.

Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp és el nom de l'entitat de dret públic que ara dirigeix l'hospital. És el punt final d'un procés en el qual «els treballadors d’aquesta casa havíem dipositat moltes esperances». Insisteixen que, durant els últims deu anys, l'Ajuntament ja havia anat aplicant retallades al centre sanitari.

Segons denuncia el sindicat se'ls justificava dient que el consistori no podia assumir tanta despesa. És per això que, segons la CGT, «totes esperàvem que sota el paraigua de la Generalitat, s’acabaria la misèria. Doncs, mentida!». El comunicat emès aquest divendres acaba per acusar la nova empresa pública de posar en risc la salut «a força de maltractar els sanitaris».