Presentació nou impuls del Cicle Grans Mestres

El Cicle Grans Mestres portarà les seves representacions a diferents centres culturals

Es podrà veure a Girona, Tarragona, Lleida i Palma de Mallorca

El Cicle Grans Mestres no para de créixer i fa un pas endavant. El Teatre Fortuny de Reus i la Fundació 'la Caixa' han arribat a un acord que permetrà portar el cicle a altres ciutats. En concret, als centres CaixaForum de Palma, Girona, Lleida i Tarragona durant aquesta temporada 2021-2022.

D'aquesta manera, el cicle Grans Mestres del Teatre viatjarà per diferents centres culturals amb l'objectiu d'apropar a l'espectador una selecció de textos teatrals més importants de la literatura dramàtica universal, recitats per les millors veus i intèrprets d'aquest país.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, han celebrat l'acord de col·laboració amb la Fundació 'la Caixa'. Totes dues institucions formen part del Consorci del Teatre Fortuny. 

Aquest acord permet que més persones i municipis puguin gaudir de les obres programades pel Cicle Grans Mestres, un cicle dirigit pel reusenc Francesc Cerro Ferran.

Gran creixement del Cicle Grans Mestres

Des de l'any 2014, el Cicle Grans Mestres s'ha integrat en la programació artística del Consorci del Teatre Fortuny. Un conjunt de propostes que es duen a terme de manera continuada i estable, aconseguint consolidar-se com a projecte artístic, amb una gran acceptació del públic i dels artistes que hi participen. 

Amb aquesta col·laboració, tres de les peces teatrals del cicle seran representades als espais que la Fundació té a Tarragona, Lleida, Girona i Palma de Mallorca, des d'aquest mes d'octubre fins al juny del 2022.

Sota el format de teatralització recitada, s'interpretarà una dramatúrgia de cambra elaborada expressament per l'ocasió. Utilitzant un faristol, amb el suport d'una il·luminació i utilitzant una escenografia. Aquesta última serà la més minimalista possible, acompanyada d'una selecció musical i d'unes projeccions per complementar i estilitzar la proposta.

La Fundació 'la Caixa' treballa per la divulgació cultural i científica a través de la seva xarxa de nou centres CaixaForum i CosmoCaixa. Així com a través de moltes activitats que s'estenen per tot l'Estat i Portugal.

Ho fa convençuda que el suport a l'art, la cultura i la ciència constitueixen una veritable Font de desenvolupament personal i social, aportant a les ciutats un punt de trobada entre coneixement i persones, espais dinàmics i actius oberts a públic de totes les edats.