Els cinc estudiants participants en la Lliga de Debat, acompanyats de les dues professores.

Cinc alumnes del Col·legi Sant Josep, finalistes en la Lliga de Debat de la Xarxa Vives

Els estudiants de Batxillerat van debatre sobre si «calen fronteres entre països»

El Col·legi Sant Josep de Reus va quedar en segona posició en la celebració de la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats. Aquesta fase de la competició es va celebrar el divendres i dissabte passat, 22 i 23 de febrer, al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV), a Tarragona.

L’equip del Col·legi Sant Josep que va defensar l’escola estava format per cinc alumnes de Batxillerat: Libia Arias, Joan Frigola, Isabel Merino, Melissa Porumb i Pere Roig. Els van acompanyar les professores que han treballat amb ells a l’hora de preparar el debat, Meritxell Cañellas i Elena Salinas, del Departament de Llengües del Centre Educatiu.

Enguany, la temàtica a debatre a la Lliga de Debat partia de la pregunta «Calen les fronteres entre països?». Els integrants de l’escola reusenca van defensar i rebatre aquesta qüestió en quatre casos diferents. Tot i l'èxit en la competició, en haver quedat en segona posició els alumnes reusencs no poden han pogut passar a la fase final. 

L'objectiu de la Lliga, fomentar l'ús de la paraula entre els estudiants

La Lliga de Debat de Secundària  i Batxillerat és una competició on diversos estudiants d’entre 15 i 18 anys de 4t d’ESO, Batxillerat i cicles formatius de diferents centres educatius debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Aquest concurs permet als estudiants aprendre a parlar en públic, a treballar en equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra.

L’objectiu de la Lliga és fomentar  l’ús de la paraula entre els estudiants, en un debat on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa dels arguments, la fluïdesa en la seva intervenció i la correcció semàntica i formal.