Imatge del cinema Palace de Reus.

Es compleixen 5 anys de l'última sessió al cinema Palace de Reus

L'equipament reusenc va projectar l'última pel·lícula el 30 de març del 2017

La història d'amor-odi entre Reus i el cinema és llarga i prolífica. L'últim capítol es va escriure el 30 de març del 2017, dia en què el Cine Reus Palace feia l'última sessió. Va ser una jornada agredolça, ja que aquell dijous de fa cinc anys es van veure llargues cues al carrer Batan per comprar una última entrada per a veure una pel·lícula en aquest mític equipament de la ciutat, tot i que el cinema va quedar en segon pla i els 'selfies' de record van ser els protagonistes.

GALERIA DE FOTOS: Com era el cine Palace de Reus per fora i per dins

Ja han passat cinc anys des d'aquell moment en què es va posar punt final als gairebé 40 anys d'història del primer multisala que hi va haver a Reus. Els mítics neons de color magenta que es reflectien a les finestres dels edificis del carrer Batan i en els cotxes que circulaven pel seu davant, es van apagar per sempre més i van ser repartits lletra a lletra entre col·leccionistes. Una butaca, una entrada, un cartell,..., abans que comencés l'enderrocament del Palace, moltes persones van fer-se amb el seu 'tresor RTV'.

GALERIA DE FOTOS: L'últim dia del Cine Palace de Reus

24.997 va ser el número de l'última entrada que es va vendre aquella nit del 30 de març del 2017 abans que la taquilla del Palace tanqués per sempre més. La gran Sala 1 o la mítica Sala 7, així com l'hamburgueseria tancada des de feia anys, dies més tard van passar a la història per deixar pas a la construcció d'un gran edifici amb menys brillantor, tant a dins com a fora, i és que el cinema es va convertir en residència privada d'avis i àvies després d'una milionària venda.

Vídeo de l'última sessió del cine Palace

El cinema a Reus, a la corda fluixa

Amb el tancament del Palace, Reus es va quedar sense cinema tot i que per poc temps. La Fira Centre Comercial va aprofitar el buit per instal·lar a la seva última planta algunes sales dels Cinemes Axion.

Tanmateix, aquesta fòrmula no ha acabat mai d'arrencar. L'oferta limitada de pel·lícules i les instal·lacions del cinema, força justes, han empès de nou els ciutadans de Reus a Tarragona. Els cines Oscar a les Gavarres o els Yelmo al Parc Central han estat sens dubte els grans beneficiats del tancament del Palace a Reus. En un moment en què la indústria del cinema es troba en ple canvi de paradigma, caldrà veure si el destí de les grans sales acabarà sent el mateix que el Palace. Si més no, les residències sembla que sí que faran falta en un futur no molt llunyà...