Imatge de la façana de la seu del Círcol de Reus a la plaça de Prim

El Círcol de Reus presenta el seu programa d'activitats del primer trimestre

Entre els actes programats hi ha xerrades, conferències, música, exposicions i presentacions de llibres

El Círcol de Reus ha anunciat les activitats que organitza durant el primer trimestre del 2023. En aquest sentit, l'entitat inicia un cicle de conferències dissenyat per celebrar el seu 170è aniversari. La comissària d'aquest, Ima Mis, ha explicat que «en aquest cicle s’explica la història de l’entitat, una qüestió que ajudarà també a explicar la història de la ciutat i la d’aquells ciutadans que van contribuir a fer de Reus la segona ciutat de Catalunya».

També en l’àmbit de les conferències, però en la temàtica més empresarial, s’iniciarà l’any amb Josep Ametller, cofundador i CEO d’Ametller Orígen. El seguirà el director d’Esade Executive Education, Òscar Torres, amb una sessió oberta d’Esade Alumni.

El mes de març, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, tindrà lloc la taula rodona 'Lideratge empresarial femení', amb l'empresària Rosa Rueda, la directora del Diari de Tarragona, Núria Pérez,  i la científica-emprenedora Núria Amigó.

Pel que fa al capítol empresarial jove, els joves emprenedors del Beer & Business del trimestre seran el coach Nando Coronado, el creador de l’App Invite, Gerard Montagut, i el directiu de Turijobs, Xavi Aizcorbe.

La presidenta d’El Círcol, Patrícia Terradellas, ha recordat que «les  xerrades-conferències són d’entrada lliure. Només posem una única condició en el cas del Beer & Business, que assistents i conferenciants han de tenir menys de 40 anys».

Lectures i exposicions

En el capítol de lectures, es proposen tres llibres absolutament diferents. Per una banda, l’escriptora i periodista Pilar Rahola arribarà a Reus amb el seu darrer llibre, 'Ocell d’aire i foc'. Per una altra, l’experta en innovació i tecnologia Àurea Rodríguez presentarà 'Antes muerta que analógica' i, finalment, el Dr. Andreu Lascorz portarà al Círcol 'La vida jueva a la Corona d’Aragó entre els segles XII i XV'.

En l’apartat d’exposicions, El Círcol compta amb un nou comissari en la figura de Marius Domingo, crític d’art i membre de l’ACCA i l’AICA. De la seva mà es proposa el coneixement de l’obra de Teresa Felip i Antoni Alcàsser.

Es recupera el tradicional Concert Solidari de Carnaval

En l’aspecte musical, El Círcol recupera el tradicional Concert Solidari de Carnaval, afectat els dos darrers anys per la crisi sanitària. En aquesta edició el Concert, interpretat per La Vella Dixieland, anirà a benefici de la Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls. La presidenta del Círcol, Patrícia Terradellas, ha dit que «estem segurs que la solidaritat de la gent de Reus i de la comarca es farà evident participant de manera massiva en aquest acte».

També en l'àmbit musical, l’Associació de Concerts de Reus portarà al Círcol la violinista Inés Issel (gener), l’Ennèagon Ensamble (febrer) i el pianista Àlex Alguacil (març). El mateix mes de febrer, en aquest cas de la mà d’Amics de Gaudí, la pianista Yoko Suzuki homenatjarà Alícia de Larrocha en el centenari del seu naixement.

L’últim concert del trimestre estarà protagonitzat per Clau de Volta Ministrils de la Verònica de Reus. La tarda d’Òpera, organitzada conjuntament amb el Consorci del Teatre Fortuny, girarà entorn de 'Madame Buterfly'. La conferència introductòria anirà a càrrec de la musicòloga Ekaterina Kàtcheff i es continuarà oferint el ja clàssic pa amb tomàquet a 10 euros abans d’entrar a gaudir d’aquesta extraordinària òpera.

El trimestre finalitzarà amb un bon Tast de Vermut de Reus. A banda de tota aquesta programació, la vida del Círcol continuarà bategant amb les activitats clàssiques, com partides i classes de bridge, converses amb francès i anglès, el Club de Lectura, els balls de saló o les retransmissions dels partits del Barça, entre altres.