Una carpa amb un circuit de circulació muntat amb tanques condueixen a l'entrada lateral del CMQ de Reus

El CMQ de Reus acull un punt de vacunació específic per a terceres dosis

S'ha posat en marxa aquest dijous amb la previsió d'inocular 300 dosis de vacuna diàries

El Centre Mèdic Quirúrgic de Reus acull, des d'aquest dijous, un punt de vacunació específic per a terceres dosis. Funciona de dilluns a divendres amb la previsió de subministrar fins a 300 vacunes cada dia. La població que vulgui acudir-hi cal que demani cita.

Aquest dijous hi han fet una visita institucional les autoritats polítiques locals i territorials. El subdirector general de coordinació de Salut Pública de Tarragona i les Terres de l'Ebre, Conrad Casas, insistia en la necessitat de mantenir les mesures de prevenció. «Mans, mascareta, distància i ventilació», recordava.

Unes recomanacions que s'afegeixen a la de «reduir el màxim aquella interacció social que no sigui imprescindible». Per últim, la línia d'actuació principal de Salut, la vacunació. «Tenim una franja de població on hi ha marge de millora per vacunar-se, que és la franja de 60 a 69 anys», detalla.

En concret, afegeix, cal reforçar la inoculació de terceres dosis, motiu pel qual s'ha habilitat aquest nou punt de vacunació. Casas resumeix que «aquí a Reus s'han reforçat els altres punts de vacunació poblacional». En concret, el general que hi ha a les instal·lacions de Mas Iglesias.

El CMQ de Reus acull un punt de vacunació per a terceres dosis

El Centre de la Imatge fa mesos que acull un punt de vacunació poblacional. Darrerament, ha detallat, s'han «augmentant els horaris de vacunació, el nombre de cites i els dies de la setmana» per facilitar la vacunació massiva. Ara, a més, aquest dijous obre «un nou punt de vacunació, aquest del CMQ, per reforçar la vacunació de terceres dosis de la població més gran de 60 anys».

La gerent del Centre Mèdic Quirúrgic, Gemma Espigares, detalla que s'han habilitat dos punts de vacunació amb dos espais cadascun. Entrat al CMQ pel carrer de Gaudí, abans de la porta principal, hi ha una carpa i un circuit de circulació al costat. Personal administratiu i d'infermeria acompanya els ciutadans a un d'aquests dos espais, a l'interior de les instal·lacions.

Mentre funcioni aquest punt hi haurà «quatre punts de vacunació simultanis que atendran 300 dosis oferides sempre amb cita prèvia». L'arrancada, aquest dijous, ha sigut gradual, amb 100 dosis previstes. L'objectiu és que es vagi constatant el bon funcionament del punt de vacunació durant els primers dies.

Un home rep una injecció per part d'una infermera
L'espai habilitat al CMQ de Reus ha de servir per reforçar la vacunació amb terceres dosis | Jordi Olària Gras

De cara a demà divendres, de fet, ja s'han incrementat el nombre de dosis previstes d'inocular. Les hores disponibles per aquest dijous van quedar plenes en menys de dues hores. «Anirem veient, molt coordinats amb Mas Iglesias, com anem incrementant tots els fluxos», aclareix Espigares.

En el cas del CMQ, els punts de vacunació funcionaran de vuit del matí a dues del migdia de dilluns i divendres. «Veurem si és necessari poder incrementar-ho els caps de setmana», apunta. Pel que fa al personal, els espais impliquen una vintena de professionals d'infermeria i cinc d'administració.

El regidor reusenc de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, reivindica que «ens hem posat a treballar per fer realitat aquest punt en un temps rècord de tres dies». Ha agraït, de fet, a tots els treballadors del CMQ haver-ho fet possible. Un agraïment que ha fet extensiu a la resta d'àrees municipals que intervenen també per garantir el funcionament del punt de vacunació de Mas Iglesias.

Ha volgut demanar a les persones que vinguin a vacunar-se «que tinguin un plus extra de paciència en el moment que es pugui produir qualsevol aglomeració o cua». Una situació que, segons ha avançat «segur que ho estarem gestionant i per això es donen cites, però en moments puntuals es pot donar».

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha reiterat la disposició de la ciutat d'acollir punts de vacunació com aquest, siguin específics o generals. Ha volgut subratllar la «responsabilitat col·lectiva» a la qual s'apel·la per cridar la població a vacunar-se. «És important que tothom es posi la tercera dosi», ha insistit.