Un podòleg parla amb una pacient, que té el peu en una estora que escaneja connectada a una pantalla d'ordinador

El CMQ de Reus incorpora un servei privat de podologia «pioner al Camp de Tarragona»

L'ofereix Podoactiva a les instal·lacions del carrer de Gaudí

El Centre Mèdic Quirúrgic de Reus ha incorporat, recentment, un nou servei de podologia. Es tracta d'un acord amb Podoactiva, del qual no se n'han fet públics els detalls. La direcció del centre destaca que es tracta d'un servei «pioner al Camp de Tarragona».

La gerent del CMQ, Gemma Espigares, desvincula la incorporació de la situació financera del centre. El 2021 es va tancar amb dos milions de dèficit, però assegura que l'arribada del nou servei no és una reacció. «Això és previ, ja teníem previst millorar la nostra prestació de serveis», afirma.

«Vam començar a parlar d'aquestes possibles col·laboracions a meitat del 2021, i hem augmentat activitat en moltes àrees diferents», defensa. Alguns exemples, segons ha apuntat, són pediatria i medicina de l'esport, però també «amb tota l'activitat pública». La previsió inicial és que el nou servei de podologia atengui una vintena de persones setmanals.

Destaca que la nova incorporació amplia la cartera de serveis i els modernitza. «El CMQ aportem els clients i la trajectòria consolidada», afirma. El servei s'ofereix a pediatria, traumatologia i medicina de l'esport.

Ocupa una consulta de les instal·lacions del carrer de Gaudí, però es preveu ampliar l'espai. Dins de les previsions del CMQ hi ha habilitar una consulta també a l'equipament de l'antic Hospital Sant Joan. S'ofereix com un servei privat, «però alguna de les més de 50 mútues amb les quals treballem disposen d'alguna bonificació», detalla Espigares.

El regidor de Salut de l'Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, subratlla que és «un servei pioner al Camp de Tarragona, som els primers que podem donar aquest servei». Una circumstància que busca «continuar la línia del que vol ser el CMQ, un centre de referència en tots els seus serveis».

El servei l'oferirà Podoactiva, una empresa especialista en aquest àmbit que compta amb diverses patents pròpies. El gerent de la companyia, Miguel Subirats, assegura que estan «encantats i orgullosos de pertànyer a l'equip del centre». La de Reus serà una més de les 151 unitats hospitalàries que l'empresa té arreu de l'Estat, i a les quals se sumen 25 clíniques a peu de carrer.

«Venim a aportar treball multidisciplinari», resumeix el gerent. Entre la cartera de clients de la companyia hi ha el Comitè Olímpic i Paralímpic Espanyol, la selecció espanyola de futbol i diversos equips esportius professionals. Els serveis de Podoactiva van des de la prevenció al tractament i la rehabilitació passant per la millora del rendiment esportiu.