La tronada de dissabte de Sant Pere 2022 a Reus

Coia Ballesté encén la primera Tronada extraordinària de Sant Pere 2022

Aquesta ha sigut la primera de les dues enceses extraordinàries que es faran aquest Sant Pere

Reus ha viscut la primera Tronada extraordinària d'aquesta Festa Major de Sant Pere 2022. Un acte ple de simbolisme, ja que és una de les dues que s'encendran aquest cap de setmana per recuperar les que no s'han pogut aviar els dos últims anys.

L'encarregada d'encendre la primera ha sigut la periodista Coia Ballesté Brumós, qui va ser pregonera de l'any 2020, en plena pandèmia, i atesa la situació generada arran de la Covid-19 es van suspendre les tronades i aquest honor de pregonera havia quedat pendent.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, i el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, han acompanyat Coia Ballesté en aquesta encesa, on també ha participat qui va ser el Tro de Festa 2020, Joan Ciurana.

Coia Ballesté, que és actualment corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Londres, s'ha mostrat molt contenta de tornar a l'Ajuntament de Reus i tenir l'honor d'encendre la primera Tronada extraordinària.

La segona Tronada excepcional l'encendrà demà diumenge dia 26 de juny, també a les 12:00 h, la consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Tània Verge, pregonera de la Festa Major de Sant Pere de l'any 2021.