Imatge del pati del Col·legi Sant Josep de Reus, amb les cadires al centre i diversos alumnes de secundària al voltant

El Col·legi Sant Josep de Reus condemna la violència vers les dones en el marc del 25N

Aquest divendres es repartiran 1.500 polseres liles entre els alumnes i el professorat del centre educatiu

Alumnes dels cursos de secundària de l'Escola Sant Josep de Reus han condemnat aquest dijous la violència vers les dones en el marc dels actes del 25-N. Ho han fet amb 38 cadires al pati amb el nom de les 38 dones assassinades per violència masclista —segons les dades oficials— durant aquest 2022 a l'estat espanyol.

Les referents d'igualtat del centre educatiu de la capital del Baix Camp, que formen part del Comando Vespes Liles, juntament amb alumnes d'altres instituts de Reus han llegit el manifest i han guardat un minut de silenci per les víctimes.

Aquest divendres es repartiran 1.500 polseres liles

Els actes reivindicatius del 25-N continuaran aquest divendres a l'Escola Sant Josep de Reus, amb el repartimient de 1.500 polseres liles entre alumnes i professorat com a símbol de rebuig a la violència contra les dones. D'aquesta manera, es mostra públicament el compromís actiu del centre en aquest àmbit.

En aquest sentit, l'escola ha recordat que, tenen present, més que mai, «la nostra fundadora Teresa Toda i Juncosa, víctima de violència de gènere, maltractada pel seu espòs. Una dona valenta i compromesa amb l'empoderament de les dones que prengué una decisió insòlita en el seu moment, demanar la separació matrimonial al tribunal eclesiàstic i que va fundar, juntament amb la seva filla, Teresa Guasch, la Congregació Carmelites Tereses de Sant Josep».