Cinc persones (govern de Reus i organització) tallen una cinta amb una exposició de cotxes al darrere

Arrenca l'ExpoFira km0 a firaReus amb l'objectiu de repetir les xifres de visitants i vendes de l'any passat

Nou marques i 400 vehicles ocupen les instal·lacions de firaReus fins diumenge

Aquest dijous ha donat el tret de sortida l'ExpoFira del Km0 a firaReus. És la quarta edició d'aquest esdeveniment, que l'any passat va esquivar la pandèmia per ben poc. Enguany la voluntat dels expositors és repetir les xifres de l'any passat, quan es van vendre un 350 cotxes durant els quatre dies de fira.

A l'edifici Tecnoparc hi ha exposats, des d'aquest dijous i fins diumenge, uns 400 cotxes de nou marques diferents. Són les que s'integren al grup Nima Automoció. El gerent de Nikko Center, i portaveu de la fira, Anton Ferrater, destaca els preus i les ofertes de finançament com uns dels principals atractius de l'esdeveniment.

Explica que, sobretot els darrers anys, el fet d'estrenar un vehicle nou de trinca ha perdut pes. Per contra, l'ha guanyat l'estalvi econòmic; «poder-se estalviar entre 2.000 i 4.000 euros en un vehicle de quilòmetre zero ha creat un segment». La trajectòria dels quatre anys de fira així ho demostra.

«Enguany és la quarta i cada any ha anat pujant», afirma, i posa d'exemple l'edició passada, on es van vendre uns 350 cotxes. Són tots vehicles de quilòmetre zero, és a dir, que tenen com a molt 2.500 quilòmetres. També tenen, com a molt, dos anys d'antiguitat, tot i que la majoria ronden l'any.

L'espai d'exposició de firaReus ple de cotxes
La fira del vehicle Km0 busca repetir els 350 vehicles venuts de l'any passat | Jordi Olària Gras

Tant a l'exterior com a l'interior de l'edifici de firaReus s'hi poden veure utilitaris, turismes, tot terrenys, SUV i furgonetes de nou marques. Són Jaguar, Land Rover, Suzuki, Hyundai, Nissan, Ford, Audi, Wolksvagen i Volvo. La novetat d'enguany és la incorporació de vehicles híbrids i elèctrics.

«Totes o gairebé totes les marques ja tenen vehicle elèctric o híbrid endollable», manté Anton Ferrater. Preveuen que passin per l'ExpoFira km0 entre 4.000 i 5.000 persones durant quatre dies. Pel que fa a les vendes, «voldríem repetir les xifres de l'any passat; entenem que serà un bon any perquè la gent s'ha reprimit, aquest any de pandèmia».

L'organització s'ha hagut d'adaptar per garantir l'aforament màxim permès segons les restriccions actuals. Tot i que l'entrada és lliure, hi ha la possibilitat de demanar cita. D'aquesta manera, en cas que s'arribés al límit de les 500 persones permeses dins del pavelló, els que haguessin reservat hora tindrien preferència per entrar-hi.