Un home de 32 anys s'enfronta a nou anys de presó per apallissar brutalment la seva mare als Pallaresos.

Comença el judici del cas Tecnoparc

Després que els acusats retornessin 115.000 euros a Redessa, l'Audiència Provincial jutjarà si els imposa les penes de presó que demana la fiscalia

El cas Tecnoparc arriba, aquest dilluns, a judici. Va començar l'any 2012, quan Ara Reus va denunciar els cobraments presumptament irregulars que haurien fet alguns membres del consell d'administració de l'empresa publicoprivada. Es tractaria de factures no justificades que ascendien a uns 115.000 euros, diners que els acusats van retornar l'estiu passat.

Es van consignar al jutjat per acabar-se retornant a Redessa. En aquest moment, tant Ara Reus com l'Ajuntament de Reus van deixar la causa, que es va mantenir oberta per l'acusació del ministeri fiscal. Tant el partit polític com el consistori ja havien explicat que l'únic objectiu que perseguien era recuperar el que consideraven que era de les arques públiques, però no perseguir els acusats a títol individual.

Àngel Cunillera, expresident de l'empresa municipal | TarragonaDigital

 

Tres jornades de judici

Així doncs, el ministeri fiscal ha seguit amb el cas, que es jutja finalment entre avui i dimecres a causa de la quantitat de testimonis citats. Pel que fa als acusats, declaren avui, i són Àngel Cunillera, expresident de Tecnoparc, Jordi Bergadà, exregidor d'ERC a l'Ajuntament de Reus entre 1999 i 2011 i exconseller de la societat, l'exgerent Xavier Gómez i l'empresari Ramon Urgellès.

La previsió de la secció segona de l'Audiència Provincial és que aquest dilluns passin a prestar declaració els quatre acusats i alguns dels testimonis. Demà dimarts serà el torn de la resta de testimonis i l'inici de les proves pericials i documentals, unes proves que s'acabaran de revisar dimecres, quan està previst que també es pronunciïn les conclusions i els informes finals.

Jordi Bergadà, un dels principals acusats, entrant als Jutjats de Reus. | ReusDiari.cat

 

L'acusació demana entre quatre i sis anys de presó

Fiscalia, l'única acusació que queda a la causa, demana penes de presó que arriben als sis anys en el cas de Cunillera, als cinc anys i vuit mesos en el cas de Bergadà, als cinc anys en el de Gómez i als quatre anys i vuit mesos per a Urgellès. Pel que fa als delictes, el ministeri fiscal considera que es va cometre falsedat documental mercantil continuada i malversació de fons públics.

És per això que, a banda de les penes de presó, el ministeri públic també reclama que s'inhabiliti als acusats per a exercir càrrecs públics durant els pròxims entre vuit i deu anys. Tot plegat es resoldrà a partir d'aquestes tres jornades de judici, que es duran a terme a l'Audiència Provincial de Tarragona.