Compradors i ciutadans en un dels carrers comercials del centre de Reus en el primer dissabte de la campanya de Nadal

Els comerciants de Reus encaren les vendes de Nadal amb il·lusió i confien a fer una bona campanya

Els botiguers obriran els migdies i tots els festius per contrarestar el confinament municipal dels caps de setmana

Els comerciants de Reus confien a fer una bona campanya de Nadal i l'encaren amb il·lusió i esperança. Aquest dissabte els carrers del centre de la ciutat s'han omplert de compradors  que feien ja les primeres compres nadalenques i, d'altres que donaven un cop d'ull a possibles regals. Per contrarestar el confinament perimetral dels caps de setmana, els botiguers obriran els migdies a partir d'aquest dilluns i, també, tots els diumenges  i dies festius  d'aquest desembre. Amb aquesta mesura, volen facilitar les compres als clients dels municipis veïns. «Tenim un comerç molt potent a Reus i ens estem mantenint força bé; estem notant que hi ha afluència a les botigues», ha dit a l'ACN la presidenta de la Unió de Botiguers, Meritxell Barberà.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Ni el plugim ni el confinament perimetral, ha buidat els carrers principals del centre de Reus en el primer cap de setmana de la campanya de Nadal. Ans el contrari, molts ciutadans han sortit a remenar i regirar les botigues per comprar els primers regals d'aquestes festes. Els descomptes  del 'Black Friday', que s'allarguen durant tota la setmana, també han estat un reclam per anar de compres. «Són dies de vendes, en els quals les famílies van mirant i fent les cartes als reis», ha afirmat Barberà. «La sensació és que hi ha hagut força moviment durant tota la setmana», ha afegit.

Davant les limitacions de moviment els caps de setmana, els botiguers han apostat per obrir els migdies per tal de facilitar les compres entre setmana als clients dels municipis i comarques de l'entorn. «Si tenim en compte que obrirem tots els festius i que incrementarem l'atenció al migdia, estem completament convençuts que es pot esponjar la compra; confiem a fer una bona campanya, ja que ho necessitem tots plegats», ha destacat el president del Tomb de Reus, Jacint Pallejà.

Malgrat que els comerciants  preveuen una bona campanya de Nadal, assenyalen que serà complicat salvar l'any. «Venim d'una primavera que hem estat tancats, d'un estiu sense visitants, és molt difícil salvar-lo; però tenim molta il·lusió i esperança en aquesta tardor i Nadal», ha assegurat Barberà.

Si bé els venedors no demanen que s'avanci l'aixecament del confinament perimetral per esperonar les vendes, sí que reclamen que s'ampliï l'àmbit comarcal. «Una possible solució és que en lloc de fer servir la divisió comarcal del Baix Camp es fes servir la del territori de la Cambra, que inclou la Conca de Barbera, Priorat, Ribera d'Ebre i la Terra Alta», ha tancat Pallejà.