Cotxes aparcats a la zona blava entre la Riera d'Aragó i el raval de Sant Pere de Reus

La Generalitat dona llum verda al projecte de l'antiga Hispània de Reus

A l'actual zona blava s'hi construiran una seixantena de pisos, un aparcament de tres plantes i una nova plaça

La comissió territorial d'urbanisme del Camp de Tarragona ha donat llum verda al projecte de l'antiga Hispània de Reus. Aquest dimarts ha aprovat el Pla de Millora Urbanaque ja va passar pel plenari municipal el mes de setembre passat. S'hi preveu, finalment, una promoció de 56 habitatges de protecció oficial i una altra amb tres pisos de lliure mercat.

L'Ajuntament invertirà, aquest 2022, uns deu milions d'euros al projecte, i cinc milions d'euros més a través de Reus Mobilitat i Serveis per fer l'aparcament. En total seran 15.176.578 euros d'inversió municipal. Per últim hi haurà una inversió de 783.778 euros per part de l'inversor privat que construeixi els pisos de lliure mercat.

S'ubicarà a l'actual aparcament de zona blava que hi ha entre la riera d'Aragó i el raval de Sant Pere. S'hi ha d'aixecar un edifici en forma de 'V' i quatre plantes d'alçada, a més de construir-s'hi un aparcament soterrat i donar lloc a una nova plaça. Tot plegat suposa una actuació de 4.871 metres quadrats.

Imatge virtual amb el futur edifici projectat a l'antiga Hispània i la nova plaça
Imatge virtual del projecte | Generalitat de Catalunya

Es tracta d'un dels grans projectes del govern local, que confia que abans que acabi el mandat, estigui «molt avançat» si no enllestit. La previsió que es feia l'octubre passat era que el projecte executiu de l'aparcament quedés redactat el mes de novembre. El de l'edifici havia d'acabar-se el mes de febrer i, a partir de llavors, poder licitar les obres.

Suposarà donar continuïtat al camí de l'Aigua Nova a través d'una plaça rectangular que connectarà la riera amb el raval. A l'altura on ara hi ha l'entrada per a cotxes a l'aparcament des del raval s'hi mantindrà un pas per a vianants a peu pla. A sobre, a l'altura de la segona, tercera i quarta planta, s'hi construiran els tres habitatges de promoció privada previstos.

L'edifici principal del projecte tindrà una façana al carrer de Josep M. Arnavat i Vilaró, i una altra a la nova plaça. Comptarà amb quatre pisos d'alçada i 56 habitatges de protecció oficial. Els baixos es destinaran a locals comercials, ubicats a les façanes exteriors.

La part que quedarà a l'interior de la 'V' es farà servir per a espais d'equipaments municipals per als quals encara no hi ha usos definits. L'aparcament subterrani, que ja es treballa com un projecte a banda, s'ha previst amb tres plantes i una capacitat per a 400 vehicles. El primer anunci del projecte es va fer el 2020, amb algunes previsions diferents.

Les converses obertes amb el sector privat primer, i la Generalitat després van acabar de definir la planificació que ara mateix hi ha sobre la taula. Després d'aquella ronda de contactes, el govern local va reduir el nombre d'habitatges previstos, que havien arribat a ser 90. Alhora, va augmentar la proporció d'habitatge protegit que s'hi preveia, arribant al 94%.