Imatge d'una de les trobades de la Comunalitat Reus Sud

La Comunalitat Reus Sud programa tres jornades durant el mes gener

L'objectiu és incentivar la participació ciutadana al voltant d'iniciatives d’ajuda mútua i intercooperació

La Comunalitat Reus Sud, el projecte de foment de l’economia social, solidària i del cooperativisme que incideix en l’àrea sud de la ciutat, organitza aquest mes de gener tres jornades per incentivar la participació ciutadana al voltant dels eixos de treball del projecte que promouen iniciatives d’ajuda mútua i intercooperació, donant suport a projectes de valor econòmic i social.

Cal recordar que la Comunalitat Reus Sud és una de les 22 comunalitats urbanes que s’han constituït a Catalunya gràcies al programa de subvencions del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. La Comunalitat Reus Sud s’articula a través de cinc entitats: Icaria Cooperativa (que actua com entitat coordinadora), les cooperatives Les Abelles, Llars Familiars, l’Associació Reus Refugi i l’Ajuntament de Reus.

Les tres jornades programades durant el mes de gener

La primera de les jornades tindrà lloc aquest divendres 13 de gener, de 10 a 12 hores, al Centre Cívic Migjorn, amb la presentació dels recursos que Mas Carandell posa a l’abast de la ciutadania per a la inserció laboral. El 19 de gener, de 19 a 21 hores, al mateix escenari, se celebrarà la jornada 'Situació de l'accés a l'habitatge al sud de Reus i alternatives d’accés a l’habitatge', amb una  xerrada d'Aaron Gutiérrez, professor de geografia a la URV.

En la segona part d'aquesta segona jornada, s'exposaran dues experiències alternatives d’accés a l’habitatge: la Masoveria Urbana i l’Habitatge Cooperatiu. Per participar-hi cal fer inscripció prèvia al següent enllaç.

Finalment, el dia 25 de gener, a les 18.30 hores al Centre Cívic Migjorn, tindrà lloc la 6a trobada de la Xarxa de Dones Reus Sud. En aquesta sessió tindrà lloc el taller d’art comunitari 'La branca i el niu' conduït per Maite Serna. L’objectiu és crear espais de vincle entre les persones participants a través de l’art comunitari i l’artterapia.