Diverses persones concentrades a la plaça del Mercadal de Reus amb cartells de «Llibertat»

Unes 150 persones es concentren a Reus en contra de l'operatiu de la Guàrdia Civil

S'ha carregat contra el que es considera «una operació d'Estat contra Catalunya»

Unes 150 persones s'han concentrat, aquest vespre, a la plaça del Mercadal de Reus per protestar contra l'operació duta a terme per la Guàrdia Civil aquest dimecres. S'hi ha llegit un manifest unitari, segons s'ha anunciat, de l'Assemblea Nacional de Catalunya, Òmnium Cultural i els partits independentistes.

A la concentració hi han participat membres de les entitats i militants dels partits, així com cares visibles tant d'ERC com de Junts per Catalunya. Durant el discurs s'ha carregat contra el que es titlla d'«una autèntica operació d'Estat contra Catalunya», una prova més, s'ha sentenciat, que «a l'Estat espanyol, ser independentista suposa acabar a la presó».

S'ha reivindicat que el projecte independentista és legítim i s'ha acabat cloent l'acte amb crits de «llibertat» per a «totes les persones empresonades», una reivindicació que també es mostrava als cartells que sostenien els participants. L'acte ha acabat amb el Cant dels Segadors.

Una trentena de detencions

L'operació de la Guàrdia Civil s'ha saldat amb 31 detencions. Inicialment s'havia apuntat que es perseguia l'organització del Tsunami Democràtic, però finalment s'ha desvelat que el jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona investiga un suposat entramat presumptament fraudulent a través de subvencions de la Diputació de Barcelona per finançar l'estada de l'expresident Carles Puigdemont a Bèlgica.