Membres i portaveus de la plantilla de la neteja viària de Reus amb espelmes a la mà i bosses de brossa a terra

La plantilla de la brossa de Reus insisteix a anul·lar el concurs públic i acusa Pellicer de mentir

Amenacen amb noves mobilitzacions si el govern no es reuneix amb la plantilla

Nova concentració de la plantilla del servei de neteja viària i recollida de la brossa de Reus. Insisteixen que la licitació del contracte públic s'ha fet a la baixa i reclamen que s'aturi el procés i es torni a redactar el plec de condicions. Des d'UGT exigeixen que s'equiparin les condicions laborals a les dels treballadors públics.

Quinze dies després de la darrera concentració, i que la mesa de contractació apostés per l'empresa Valoriza com a futura adjudicatària del contracte, la plantilla ha tornat a mobilitzar-se. En el cas d'aquest dimarts, a la plaça del Prim, on un centenar de treballadors han volgut mostrar el seu desacord amb el procés de contractació pública.

La mobilització l'ha encapçalat UGT amb els delegats sindicals i els principals càrrecs territorials, i hi ha donat suport explícit el PSC a través del seu portaveu, Andreu Martín, i de la regidora Anabel Martínez. La plantilla ha col·locat bosses de brossa a la plaça amb un muntatge nadalenc amb la cara de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el missatge «aquest Nadal l'alcalde Pellicer vol regalar la pitjor contrata de la brossa de la història de Reus».

La plantilla de la neteja de Reus insisteix a suspendre la licitació

Segons ha tornat a exposat Ángel Martín de Sande, secretari general de sanejament urbà d'UGT a la demarcació de Tarragona, «el plec de condicions no s'ha fet bé, volem que hi hagi un nou peritatge». Acusa directament el govern d'haver acceptat les ofertes a la baixa presentades per les empreses; «el culpable no són les empreses, és l'Ajuntament, els polítics, perquè no s'han fet bé les coses».

«Ens hipotecarem durant deu anys i no volem; que es repeteixi el que s'hagi de repetir», reclama. Des del sindicat alerten que el nou contracte no només perjudica la plantilla, sinó també el servei que rebrà la ciutadania. De fet, el secretari general d'UGT al Camp de Tarragona, Joan Llort, exigeix que s'equiparin les condicions laborals a les de la plantilla municipal.

Bosses de brossa amb un muntatge fotogràfic de Pellicer i un missatge assegurant que és responsable de la pitjor contracta de brossa de la història de Reus
La plantilla acusa Pellicer de mentir i l'assenyala com a responsable de la situació | Jordi Olària Gras

Dirigint-se a l'Ajuntament critica que «el que no poden fer les administracions i les administracions locals és treure concursos a la baixa». «És un servei que paguen els ciutadans i es mereixen la dignitat de cobrar els mateixos sous que cobren els treballadors de l'administració local, no pot ser que el benefici d'una empresa vagi a costa de les condicions dels treballadors», sentencia.

Segons han anunciat aquest dimarts, tornaran a mobilitzar-se, almenys, tant aquesta setmana com la vinent. Unes concentracions en les quals «anirem intensificant els actes conforme avanci el temps si no es dignen ni a parlar amb nosaltres» segons ha exposat Miguel Pérez.

Acusa directament Pellicer de mentir-los. «Volem que Pellicer compleixi la seva paraula, ens va dir 'us dono la meva paraula que el concurs no anirà a la baixa'; la baixa se n'ha anat gairebé a l'11% i això no es pot consentir», critica Pérez. Fonts municipals, per contra, neguen que s'hagi produït una baixa temerària en les ofertes presentades.

Assegura que «intentaran fer un servei al mateix preu que la contracta anterior i no es podrà assumir, i ho pagarem tots». Després de la concentració de fa quinze dies, el comitè d'empresa «teníem l'esperança que ens trucarien i que ens explicarien com estava el tema».