Moment de la lectura dels manifestants al Mercadal de Reus

Centenars de persones es concentren a Reus contra el toc de queda

Els participants han sortit des de la plaça Mercadal

La mesura del toc de queda no ha estat ben rebuda a Reus. Aquest 28 d'octubre s'han manifestat més de 500 persones a la plaça Mercadal en contra de les restriccions horàries arreu del territori català. A més, també són contraris al tancament de bars i restaurants que finalitza aquest divendres, però es veu molt difícil que no tingui continuïtat. Entre els manifestants, a més, s'ha pogut veure membres del sector de l'hostaleria reusenca, greument perjudicats pel tancament  dels seus establiments.

En aquest sentit, la concentració que va néixer a les xarxes socials s'ha dirigit fins a la a plaça de la Llibertat, on els presents portaven pancartes a la mà i es feien sentir amb càntics diversos, botzines i xiulets. Així mateix, ha tingut el suport d'alguna cassola des dels balcons i clàxons  dels cotxes que anaven passant pel carrer. La concentració, un cop passada per la Llibertat, ha tornat carrer Llovera direcció la plaça Prim per acabar al Mercadal, on s'han llegit articles de la constitució sobre la llibertat de moviment o el dret al treball.

En la concentració hi ha membres de la Guàrdia Urbana de Reus i els Mossos d'Esquadra, però de moment no han hagut d'actuar.

En finalitzar els parlaments, alguns manifestants han començat a retirar, abans del toc de queda. Altres, s'han quedat i han començat els primers aldarulls, on s'han tirat petards i han llençat a terra les cadires d'un dels bars de la plaça reusenca. També s'han sentit crits de «nuestro miedo, nuestra perdición».

En aproximar-se el toc de queda han aparegut dues furgonetes dels ARRO dels Mossos d'Esquadra, baixant des del carrer de Monterols i entrant a la plaça a força velocitat, provocant la desbandada de gairebé tots els manifestants que hi quedaven. Els vehicles s'han aturat al carrer de la Mar la primera i al carrer de les Galanes la segona.

Finalment han avançat fins a l'entrada del carrer de Jesús, on una furgoneta ha seguit avançant fins a la meitat del carrer, on hauria fet diverses identificacions. Agents a peu també han perseguit alguns manifestants per la plaça del Castell, on també s'haurien identificat, igual que altres agents, en aquest cas de paisà, han identificat alguns dels manifestants que quedaven a la plaça del Mercadal.

Moment de la lectura dels manifestants al Mercadal de Reus
S'han llegit articles de la constitució | Jordi Olària