Un conjunt musical tocant, de nit, davant del públic aplegat al Cementiri General de Reus

El Cementiri de Reus torna a homenatjar els difunts amb Música per al Record

S'han tingut en compte, de manera especial, aquelles persones que no es van poder acomiadar dels seus familiars com haurien volgut

La Música per al Record ha aplegat uns 400 assistents al Cementiri General de Reus, per retre homenatge a les persones que, durant aquest darrer any, han traspassat. El concert és un reconeixement a aquesta gent a través de la música i el record que, enguany, arriba a la setena edició. Aquest 2022 ha sigut el Panteó Boule l'escenari concret del recital musical.

Ara ja sense restriccions a causa de la pandèmia, no se n'ha acabat de passar pàgina. Durant l'acte s'han volgut tenir en compte les persones que han mort els darrers anys. Especialment aquelles de les quals els familiars i els amics no es van poder acompanyar de la manera que haurien volgut.

El concert l'ha ofert el Quintet Ennèagon Ensemble. Es tracta d'una formació musical nascuda l'any passat arran de la iniciativa d'un grup de joves de la regió. Compta amb membres de Reus, d'Alcanar, de Vilanova, de Vila-seca i de la Canonja.

Tots ells han fet els estudis musicals «en centres de renom» segons destaquen des del Cementiri General de Reus. A més també compten amb «una dilatada experiència en orquestres i grups de cambra tant d'àmbit nacional, estatal i internacional. Es presenten com «un projecte d'alt nivell artístic» amb un segell característic d'aquesta regió de Catalunya.

Aquest dimarts han interpretat tres peces musicals, començant amb Ma mere l'Oye, de Maurice Ravel. Igual que els components del quintet, adaptat a sextet en format concert, la segona peça del recital també ha tingut l'empremta de la zona. Ha sigut Un tapís (l'unicorn), de Joan Magrané, una obra que el compositor va crear el 2015.

El tancament s'ha fet amb el Sextet de Francis Poulenc. El conductor de l'acte ha sigut el gestor cultural Antoni Veciana. Durant el concert Música per al Record també ha recordat la mort d'alguns reusencs il·lustres, com Xavier Amorós.

En aquest cas concret, ho ha fet a través de la lectura d'un dels poemes de l'escriptor reusenc. La proposta de l'acte s'emmarca dins de l'Associació de Cementiris Significatius d'Europa. Una entitat de la qual el Cementiri General de Reus forma part des de la seva constitució.