El Pony Pisador tocant al Casal Despertaferro de Reus, ple de públic

Suspenen per pluja el concert del Pony Pisador a Reus i el grup improvisa una actuació

Després de tocar algunes cançons al pàrquing de la plaça de la plaça de la Llibertat, el Casal Despertaferro va acollir un concert acústic del grup

La pluja ha esguerrat, aquest dimarts a la nit, el primer concert de Festa Major a la plaça de la Llibertat de Reus. Hi havien d'actuar el Pony Pisador i Germà Negre, però la pluja ho va fer impossible. Des de Reus Cultura s'ha ajornat l'hora prevista d'inici confiant que podia parar de ploure.

En lloc de les deu de la nit es va anunciar que el concert començaria a les onze si el temps ho permetia. Quan faltaven uns minuts, però, l'aigua va tornar a deixar clar que no hi hauria concert. Almenys sobre l'escenari, perquè un dels dos grups sí que va acabar actuant en dos espais diferents de la ciutat.

▶️ Suspenen per pluja el concert del Pony Pisador a Reus i el grup improvisa una actuació

Els components del Pony Pisador van baixar al pàrquing de la plaça de la Llibertat, seguits per part del públic que havia esperat a la zona que s'oficialitzés la suspensió. En versió acústica van acabar oferint algunes cançons del seu repertori a un auditori entregat. Vora una vuitantena de persones volia recuperar almenys una part de l'actuació que la pluja els havia pres, i que havia de suposar l'arrencada d'una setmana plena de concerts de Festa Major.

Quan les cançons van deixar de sonar al pàrquing, l'escenari del concert es va traslladar. A través d'alguns dels integrants del públic es va oferir el Casal Despertaferro perquè el grup hi fes una actuació llavors mateix. I efectivament, encara sota la pluja, el públic que havia ocupat la primera planta de l'aparcament municipal va baixar cap al carrer de Martí Napolità.

L'ambient del local va canviar de cop cap a un aire més propi d'un concert de Festa Major. Les taules que fins llavor ocupaven petits grups de persones que prenien alguna cosa i xerraven tranquil·lament es van retirar. El públic va anar entrant al Despertaferro, que va quedar ple de gom a gom.

Després d'una estona d'incertesa, el Pony Pisador va arribar a la taverna i, efectivament, va oferir una actuació. La calor no va arronsar el públic, que va seguir tot el concert i encara demanava bisos quan va acabar. Després de dos anys de festes escapçades i restringides, la nit d'ahir va ser la prova que les ganes de Festa Major han sobreviscut la pandèmia reforçades.

Aquest dimecres sembla que la pluja no farà acte de presència, almenys a l'hora del concert de Suu, Roba Estesa i Balkan Paradise Orchestra. Tocaran a les deu de la nit a la plaça de la Llibertat. A jutjar per com ha anat aquesta nit passada, és de preveure que el públic torni a respondre aquest dimecres.