La Banda de la Festa Major de Reus a l'escenari de Mas Iglesias

El concert de la Banda de la Festa Major manté l'esperit malgrat les restriccions

Amb més llibertat que els dies anteriors s'han pogut repetir imatges habituals d'aquest dia

La Banda de la Festa Major ha tancat, un any més, els concerts vermut de la Festa Major de Sant Pere de Reus. Ho ha fet, com és habitual, repassant les músiques del Seguici Festiu de la ciutat. Un concert diferent, amb restriccions i que ha rebut crítiques pel model escollit.

No hi ha hagut barra ni possibilitat de consumir res, i part del grup i bona part de les cadires del públic eren al sol. La bassa de Mas Iglesias s'ha convertit en l'escenari dels quatre concerts que han omplert els migdies del programa de Festa Major. Música tradicional, fanfàrria i, per acabar, la Banda de la Festa Major, han omplert els quatre dies de concerts.

Part del públic del concert a l'ombra
L'ombra ha tornat a ser, per a bona part del públic, el lloc des d'on seguir el concert | Jordi Olària Gras

Des del primer dia el públic ha optat per seure a l'ombra o traslladar-hi les cadires que hi havia al sol. Una dinàmica que ha dificultat la proximitat física i simbòlica entre els grups que hi han tocat i els espectadors. Avui ha estat el dia en el qual més estona hi ha hagut espectadors sota el sol.

I les ganes de festa del públic han compensat part de les mancances que s'havien criticat els darrers dies, sense implicar que s'arribés a compartir el model de l'acte.

Dempeus i ballant a prop de l'escenari –amb la mascareta posada– han seguit les melodies del Seguici que anava interpretant la Banda de la Festa Major. No han faltat les reproduccions, lliures i en l'ambient festiu, de la cadena dels Nanos, el Ball de Cercolets, el de Gitanes o el Ball de Prims. Tampoc les proclames reclamant vermut o que els músics toquessin des de l'ombra.

L'absència d'alguns dels particulars i entitats habituals al concert no ha fet defallir les ganes de festa de la resta. Conscients de l'ambient en el qual arribava el concert d'avui, l'organització ha permès certa llibertat dins del recinte mentre es mantingués la mascareta posada.

Un pilar de membres dels Xiquets de Reus al concert vermut
Balls i Elements Festius han posat el toc de Seguici des del públic | Jordi Olària Gras

Recta final de la Festa Major de Sant Pere

El concert ha encarat el programa cap a la seva recta final. Aquesta tarda el Seguici Festiu actuarà, per primera vegada, a un carrer de la Festa que ahir va estrenar —concerts a banda— el Seguici petit. El Festiu s'hi estrenarà avui, emulant una anada a Completes que no s'ha pogut fer de manera habitual.

El Solemne Ofici es quedarà dins de la Prioral, on sí que s'obrirà l'arca de l'altar major on hi ha el bust de Sant Pere amb les Tres Claus. Demà, matinades, Tocs de Festa i avisos pirotècnics donaran pas al dia gros, el del patró de la ciutat. El Seguici Festiu tornarà al Parc de la Festa per emular-hi, de nou, algunes de les actuacions habituals.

No serà una actuació de lluïment, però a les onze del matí hi haurà la segona passada dels Elements Festius que el formen. A la tarda, la Processó es tornarà a quedar dins de la Prioral de Sant Pere a dos quarts de set. Abans i després, el Seguici tornarà a omplir el carrer de la Festa amb una passada a dos quarts de sis i una a dos quarts de nou del vespre.