La platea del Teatre Bartrina plena de taules amb roses exposades i públic passant a mirar-se-les

El Concurs de Roses del Centre de Lectura es trasllada a les xarxes socials

Després que s'hagués de suspendre l'edició de l'any passat a causa de la pandèmia, enguany s'hi ha volgut adaptar

El Concurs Exposició Nacional de Roses del Centre de Lectura de Reus tornarà, malgrat la pandèmia, convertit en un certamen fotogràfic. Després que l'any passat s'estronqués una de les activitats més emblemàtiques i vistoses de l'entitat, enguany s'ha volgut mantenir el seu esperit.

Des del Centre de Lectura es destaca que la voluntat és «promoure els valors, artístics i culturals d’aquest símbol floral de la ciutat de Reus». Aquesta convocatòria es durà a terme a través dels perfils de Facebook i Instagram del Centre de Lectura sota l'etiqueta #rosesCdL2021.

El Concurs de Roses es refugia les xarxes socials

Les bases del concurs regulen de quina manera s'hi ha de participar per entrar a competir en cadascuna de les categories. La convocatòria es farà entre el 19 i el 30 d'abril, i els guanyadors es donaran a conèixer el 8 de maig. En aquest cas sí que serà a través d'un acte presencial, a les dotze del migdia, al Teatre Bartrina, amb la glossa a càrrec del filòleg i professor Josep Murgades.

S'han habilitat set categories diferents per al concurs exposició, obert a cultivadors amateurs i a públic general. Tal com s'informa per part del Centre de Lectura, tot i haver-se convertit en un concurs exposició a través de fotografies, les sis categories principals no valoraran les qüestions artístiques de les fotografies, sinó el seu contingut.

Es tracta de la Rosa Centre de Lectura, la Rosa Centre de Lectura 1859, la Rosa Ciutat de Reus, la Rosa Albert Via, la Composició floral i la millor rosa. Aquestes sis categories son les que atorgarà el jurat nomenat pel Centre de Lectura. A més, però, hi haurà un setè reconeixement, el de fotografia més artística.

Les bases del concurs estableixen que les fotos que s'enviïn poder haver-se fet amb un mòbil o amb una càmera fotogràfica. Cada participant podrà presentar una sola fotografia per cada categoria i només es podrà fer entrar a concurs a través d'una de les xarxes socials, no de totes dues.

En el moment de penjar-les a les xarxes, a més de l'etiqueta amb el nom del concurs exposició, perquè el jurat les valori també caldrà que s'afegeixi l'etiqueta de la categoria a la qual es vol concursar.