L'acusat d'abusar sexualment de la fillastra a Reus, en el judici celebrat a l'Audiència de Tarragona

Condemnen a 10 anys de presó l'acusat d'abusar de la seva fillastra a Reus

La defensa del condemnat ha anunciat que recorrerà la sentència

L'Audiència de Tarragona ha condemnat a 10 anys de presó l'acusat d'haver abusat de la seva fillastra durant quinze anys a Reus, des que era menor d'edat. Durant el judici, celebrat el passat 20 de maig, l'acusat va al·legar que havien estat relacions consentides i quan era major d'edat. La sentència, però, considera «incontestable» que va sotmetre la noia, «des que tenia 8 anys, a la seva voluntat sexual».

Així mateix, el veredicte considera provat que va mantenir-hi «un nombre indeterminat de relacions sexuals», alhora que es va aprofitar «d'exercir el rol de pare». El jutge li imposa la pena màxima pel delicte d'agressió sexual a menor de 13 anys i a una indemnització de 50.000 euros per danys morals. La defensa del condemnat ha anunciat que recorrerà la sentència.

La sentència considera que hi ha una «sòlida base probatòria»

L'Audiència de Tarragona ha condemnat l'acusat a deu anys de presó com a autor d'un delicte continuat d'abús sexual amb penetració a menor de 13 anys, així com la prohibició d'apropar-se a la víctima a menys de 200 metres ni comunicar-s'hi durant un període de quinze anys. També imposa una indemnització de 50.000 euros per danys morals.

La sentència judicial —a la qual ha tingut accés l'ACN— recull la gravetat dels fets especialment per la diferència d'edat entre víctima i agressor, la intensitat de la conducta abusiva —incloent «un nombre indeterminat de penetracions vaginals i anals, que es produïen cada setmana, una, dues o tres vegades...»— i que es cometés en el domicili familiar.

El jutge qualifica la conducta de l'acusat d'«absolutament reprotxable», alhora que considera que hi ha una «sòlida base probatòria» per condemnar-lo. Considera que la seva explicació sobre com es van cometre els fets és «absurda o increïble», i que «no es pot reconèixer el més mínim indici de consentiment per part de la víctima», conclou.