Trobada del Fòrum Territorial del Pla Estratègic Reus Horitzó 32

Es constitueix el Fòrum Territorial del Pla Estratègic Reus Horitzó 32

L'alcalde Carles Pellicer i la vicealcaldessa Noemí Llauradó han assistit a aquesta primera trobada a Fira Reus

Les instal·lacions de Fira Reus han acollit aquest matí de dissabte, 17 de juliol, la primera trobada del Fòrum Territorial del Pla Estratègic Reus Horitzó 32. Es tracta d'una trobada convocada per l'Ajuntament de Reus, adreçat a municipis, organismes i institucions que es troben en l'àrea relacional o d'influència de la ciutat de Reus.

L'alcalde Carles Pellicer ha presidit la reunió, donant la benvinguda al Fòrum, juntament amb la vicealcaldessa Noemí Llauradó, que ha tancat la jornada. 

El fòrum ha tingut per objectiu conèixer les diferents realitats del territori

L'objectiu del Fòrum és establir un diàleg amb i entre el territori de l'àrea de relació de la ciutat de Reus. La voluntat dels impulsors és conèixer i tenir en compte les diferents realitats que hi conviuen. Alhora, també es pretén detectar àmbits estratègics comuns, i reforçar d'aquesta manera una mirada territorial àmplia.

Els principals temes de conversa en aquesta trobada a Fira Reus han estat la mobilitat intermunicipal, l'economia i l'ocupació. També s'han tractat temes com la projecció territorial, el gaudi, els equipaments, les desigualtats, els cicles de vida, la sostenibilitat i el canvi climàtic.

n el marc del pla estratègic, el fòrum aporta informació sobre les necessitats compartides i d'interacció intermunicipal, per tal d'impulsar el desenvolupament territorial. Alhora, també s'han tractat propostes sobre línies d'acció, possibles sinergies territorials i estratègies compartides.

Molt bona resposta dels organismes i institucions convidats

En aquesta trobada han estat convidats a participar els municipis limítrofs de la ciutat de Reus i de les capitals de les comarques que toquen a Reus. També els municipis del Baix Camp i de les comarques limítrofs de més de 5.000 habitants, les institucions supramunicipals i les entitats municipalistes.

En aquest sentit, hi han estat representats els municipis de Tarragona, Falset, Vila-seca, Torredembarra, Cambrils, Valls, Mont-roig del Camp, la Selva del Camp, Constantí, Salou, Riudoms, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Tortosa, Almoster, Castellvell, Alcover, l'Ametlla de Mar i Móra d'Ebre. 

La trobada també ha comptat amb representants dels Consells Comarcals del Baix Camp, Baix Ebre, de la Ribera d'Ebre, de l'Alt Camp, del Tarragonès i de la Conca de Barberà. També hi ha assistit l'Associació Catalana de Municipis (AMI)  i la Federació Catalana de Municipis (FCM).

La previsió és que el Fòrum Territorial es reuneixi una vegada més en el marc del pla estratègic. Això sí, les convocatòries s'adaptaran en funció dels acords presos per les persones participants