Imatge de diverses professionals sanitàries observant la mostra sobre les tesis doctorals a l'Hospital Sant Joan de Reus

Plantilla i direcció de l'Hospital Sant Joan signen el nou conveni laboral

Tot i haver-se aprovat ara, s'aplicarà retroactivament a tot el 2020 | Pot tenir vigència fins a mitjan 2022

La plantilla de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus ja té nou conveni laboral. Les condicions dels treballadors eren, precisament, una de les qüestions que s'havien posat sobre la taula durant el procés de traspàs de l'equipament municipal a la Generalitat . Ara, la majoria de les delegacions sindicals representants de la plantilla, és a dir, del comitè d'empresa, i la direcció del centre han aprovat aquest nou conveni laboral.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Tal com s'havia apuntat, es manté el conveni propi per al centre sanitari reusenc, que cobreix l'any passat, 2020, la possibilitat que es prorrogui durant tot el 2021 i sis mesos més d'ultraactivitat. El darrer conveni va vèncer l'any 2019, i l'any passat es va entrar en període d'ultraactivitat.

Direcció i comitè d'empresa de l'Hospital Sant Joan acorden el nou conveni

Ara s'actualitzaran, retroactivament si cal, les condicions laborals contemplades al nou conveni a partir de l'1 de gener del 2020 i, previsiblement, s'utilitzarà la pròrroga d'aquest any. Entre finals d'any i principis del 2022 s'hauria de començar a negociar el nou conveni que, segons les condicions de l'actual, no hauria d'entrar en vigor més tard del segon semestre del 2022.

Al que ara han acordat plantilla i direcció s'hi contempla, entre altres clàusules, una reducció de la jornada laboral per als torns diürns d'infermeria i d'administració. També cobreix, com una part de la jornada laboral, el procés de traslladar la informació assistencial rellevant per part dels professionals d'infermeria durant el canvi de torn.

S'actualitzen salaris amb els topalls establerts per la normativa catalana del sector públic de la Generalitat i, per primera vegada al centre, el conveni laboral de l'Hospital Sant Joan de Reus també contempla «tots aquells aspectes d’àmbit retributiu del col·lectiu mèdic i  d’infermeria en formació especialitzada».

Segons s'informa des del centre hospitalari, totes les parts que han signat el nou conveni en fan una valoració positiva tenint en compte, això sí, el context en el qual s'ha signat. En concret es refereixen tant a l'impacte de la pandèmia, que va congelar les negociacions durant alguns mesos, com al fet d'haver-se negociat en paral·lel al canvi de mans de l'Hospital Sant Joan.