Jordi Just i Daniel Rubio donant-se la mà a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus

Els Premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus lliuraran 6.000 euros a tres empreses

L'Ajuntament i la Cambra de Comerç han creat aquest certamen per reconèixer les actuacions que implantin les empreses locals

Els primers Premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus lliuraran 6.000 euros a tres empreses. Es tracta d'un certamen de nova creació que vol servir per reconèixer les mesures que implantin les empreses locals per reduir els residus o el consum. Els organitzen l'Ajuntament de Reus i la Cambra de Comerç i tindran el suport de la Jove Cambra i del Gepec, que també formaran part del jurat.

Aquesta primera edició comptarà amb tres categories i cadascuna tindrà un guardó de 2.000 euros. Les candidatures es dividiran en microempreses, petites empreses i empreses mitjanes i grans. A la primera categoria s'inclouran els negocis amb menys de deu persones a la plantilla i a la segona els que tinguin fins a 49 treballadors.

Segons s'ha exposat a la presentació d'aquest dilluns al matí, els premis volen «reconèixer públicament les millors pràctiques mediambientals» de les empreses de Reus. Cada companyia pot presentar dues «bones pràctiques» que hagin posat en marxa entre el 2020 i el 2021. La condició principal és que aquestes actuacions «comportin reduir de forma activa l'impacte ambiental negatiu dels seus processos, productes i serveis».

Les candidatures es poden presentar fins al sis d'octubre i el veredicte es farà públic el mes de novembre en un acte organitzat entre l'Ajuntament i la Cambra. El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha explicat que «volem impulsar el compromís dels sectors productius de Reus amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i amb el futur de la nostra ciutat».

Pel que fa a la Cambra de Comerç, el president Jordi Just vincula els premis amb el 135è aniversari de la institució. Subratlla que «estem en un moment transcendent per cercar la complicitat de les empreses a l’hora d’apostar per l’economia verda». Segons es planteja des de l'organització, als premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus s'hi podran plantejar iniciatives que actuïn en diferents àmbits.

Des de millores energètiques fins a reducció del consum d'aigua o del volum de residus. El jurat estarà format per Daniel Rubio i Jordi Just juntament amb qui ocupi la presidència de la Jove Cambra de Reus i la del Gepec. A l'hora de valorar les candidatures presentades es tindrà en compte l'impacte que poden tenir més enllà de l'empresa que les hagi aplicat.

Segons s'ha detallat durant la presentació d'aquest matí es tindran en compte «aspectes com l’aplicabilitat i reproductibilitat de les iniciatives, la seva continuïtat, l’originalitat i eficàcia, l’impacte social o la contribució a la millora del planeta». Totes les actuacions que es presentin als premis es recolliran i se'n farà difusió en el marc del Pacte pel Medi Ambient Ciutat de Reus. Es tracta d'una plataforma d'empreses i entitats econòmiques que aposten per «una economia verda i circular».