Imatge d'un gat estirat a un domicili

El Nou Refugi Baix Camp demana voluntaris per col·laborar en el 'Projecte Gats'

El Refugi captura uns 200 gats a l'any i consideren que mentre els abandonaments no cessin, necessiten més voluntaris

El Nou Refugi del Baix Camp busca voluntaris per col·laborar amb el 'Projecte Gats' a la capital de la comarca, Reus.

El projecte, gestionat pel refugi des del 2011 i finançat per l'Ajuntament de Reus, realitza el mètode CES, de captura, rehabilitació i alliberament  dels  felins que viuen a la ciutat de Reus. Tota l'activitat és gestionada al 100% per les  voluntàries i voluntaris del centre.

Entre ells, per exemple, la Núria i l'Ester són les encarregades de realitzar les  captures, portar els gats al veterinari  i alliberar-los, una vegada succeït el procés d'esterilització. Segons s'ha declarat des de la mateixa entitat, si es pogués comptar amb  tres equips  de treball, la gestió seria més eficaç i «no es treballaria contra rellotge».

200 gats capturats a l'any i els abandonaments no s'aturen

De mitjana i des de l'inici del projecte, el refugi captura uns  200 gats  a l'any per esterilitzar, tot i que també es capturen alguns exemplars per causes de salut. «Fins que els  abandonaments  no disminueixin, sempre hi haurà gats per esterilitzar i la nostra  feina  no cessa», declaren.

Per a tots aquells interessats, el Refugi  demana que els voluntaris comptin amb  vehicle propi per poder carregar el material de captura i traslladar els gats, posteriorment, als diferents veterinaris col·laboradors. Tots aquells interessats poden contactar a través del correu electrònic projectegats@gmail.com o a través del número de telèfon 636579473.