La CUP de Reus fa balanç de mig mandat

Planten al govern: dura crítica de la CUP al pla estratègic ‘Reus Horitzó 32’

Els anticapitalistes han fet balanç del mandat

La CUP  ha fet balanç de mig mandat del govern de Reus. Un dels principals punts ha estat el pla estratègic 'Reus Horitzó 32', que ha rebut una dura crítica. La proposta a 10 anys dirigida per la vicealcaldessa Noemí Llauradó ha estat considerada d'«un espai inútil i impossible».

D'una banda, expliquen que es vol fer creure que les decisions  es prendran en consens de tots els grups municipals. Segons els cupaires, això és «una idea fictícia» que només servirà per silenciar l'oposició».

D'altra banda, defensen que les propostes de canvis estructurals de la CUP no tindrien cabuda dins la política continuista del govern. També es dubta que el pla doni resposta a les necessitats reals dels reusencs i reusenques. 

La portaveu de la CUP, Marta Llorens, també ha parlat del Fòrum Ciutadà proposat pel govern. En aquest sentit, considera que «en lloc de buscar perfils, s’ha anat a persones concretes, que no representen la diversitat d’origen i socioeconòmica de la ciutat».

Un balanç de mig mandat

La CUP ha fet una xerrada-vermut a les portes del Casal Despertaferro. El grup municipal i memres de l'assemblea han fet el balanç  i han analitzat la situació actual de la ciutat. 

S'han tractat de la problemàtica de les APEU i el Mercat del Carrilet; del Pla de la Bicicleta; o de les propostes en habitatge. També han parlat del servei de la brossa i de la manca de compromís del govern vers la independència. Pels cupaires, qualifiquen de «despropòsit» la conjuntura de ciutat.

Acusen al govern d'eludir responsabilitats i lamenten que moltes licitacions s'adjudiquin a les grans multinacionals. Aquest fet està provocat perquè a la mínima s'externalitzen serveis públics a empreses privades.

Per tot això, la CUP destaca que continuaran fent propostes i fiscalitzant l’acció de govern fora del pla estratègic. En aquest sentit es fa referència al Projecte de Ciutat «més enllà de la Covid-19» presentat per la CUP ara fa un any.