Representants de l'Ajuntament de Reus i de l'ONCE presenten el cupó d'aquest diumenge a la sala de premsa del consistori

El cupó de l'ONCE d'aquest diumenge homenatjarà la ciutat de Reus

Se'n distribuiran 5,5 milions arreu de l'Estat amb la imatge de la plaça del Mercadal

Un nou cupó de l'ONCE retrà homenatge a la ciutat de Reus. Amb una imatge de la plaça del Mercadal, les butlletes serviran per al sorteig d'aquest diumenge, sis de març. Aquest dimarts al matí se n'ha fet la presentació, amb els principals responsables de l'Ajuntament i de l'organització.

Per part del consistori, l'alcalde, Carles Pellicer, ha presentat la iniciativa com una mostra que «ens prenem molt seriosament la promoció de ciutat». S'editaran 5,5 milions de cupons amb la imatge del Mercadal. La fotografia és obra de Laia Solanellas, una reusenca tal com s'ha destacat.

Enric Botí, delegat territorial de l'ONCE, ha sentenciat que «donem a Reus el millor que tenim, un tros de paper rectangular que serveix per lluitar per la igualtat de les persones». Ha subratllat que el cupó dona feina a 25.000 venedors a tot l'Estat i 2.500 a Catalunya. A més, en el cas del d'aquest 6 de març, «donarà voltes per tot l'Estat».

Imatge del cupó de l'ONCE per al diumenge sis de març, amb una fotografia de la plaça del Mercadal de Reus
El cupó d'aquest diumenge es distribuirà amb una imatge de la plaça del Mercadal de Reus | Ajuntament de Reus

És per això que ha aclarit que «la gent, quan el compri, veurà una plaça preciosa i el gentilici d'una ciutat». De fet, la imatge que il·lustra el cupó és una fotografia del Mercadal feta des del capdamunt del Gaudí Centre, amb una perspectiva de tota la plaça. En sorteig hi ha un premi màxim, major a les cinc xifres i a la sèrie de 300.000 euros.

També compta amb la possibilitat de guanyar-ne 5.000 al mes durant 20 anys. Des de la corporació de dret públic recorden que «hem passat dos anys molt complicats, la gent ha deixat de sortir». És per això que confien que accions com aquesta permetin recuperar la dinàmica que hi havia abans de la pandèmia.

Arantxa Vallespí, directora de l'ONCE a Reus, ha volgut destacar la feina dels 36 venedors que hi ha a la ciutat i els 73 que ocupa la seu del Baix Camp. Ha agraït, també, la solidaritat als reusencs i reusenques que compren habitualment els cupons. «Gràcies a ells tot funciona i podem donar servei als afiliats», 210 a l'agència reusenca. Ha recordat, a més, que cada any perden la vista unes 30 persones, que s'acosten a l'ONCE pels serveis que, precisament la venda de cupons, permet oferir.