Foto del puny d'un home i una dona espantada.

Augmenten un 20% les dones ateses per violència masclista a l’Ajuntament de Reus

Entre l’1 de gener i el 30 de setembre del 2022, el consistori ha atès un total de 516 dones

L’Oficina d’Atenció a la Víctima (OAV) i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Reus han atès un total de 516 dones per violència masclista entre l’1 de gener i el 30 de setembre del 2022.

Una xifra que ja supera la del total de dones ateses durant el 2021, en què es van atendre 429 dones. El consistori reusenc ha fet públiques aquestes dades amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que tindrà lloc el pròxim 25 de novembre. Coincidint amb aquest dia, l’Ajuntament de Reus ha programat diverses activitats amb el lema "Un monstre amb moltes cares".

Segons les dades que ha fet públiques l'Ajuntament de Reus, l'Oficina d’Atenció a la Víctima de la ciutat ha atès 260 dones per violència masclista i 256 a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

La Guàrdia Urbana de la ciutat ha realitzat un total de 45 atestats per violència de gènere i els Mossos d'Esquadra 207 en el transcurs d'aquest any. Fins a 62 ordres de protecció estan actives en aquests moments a la capital del Baix Camp, i des de l'inici del 2022 se n'han concedit 124.

Més de 70 dones ateses per violència de gènere a Reus

Una altra de les xifres que ha augmentat és el nombre de dones ateses a l'Hospital Sant Joan de Reus amb el protocol de violència de gènere, un total de 74. Gairebé un centenar de dones han rebut atenció psicològica pel servei municipal i també s'han dut a terme 466 atencions.

Els allotjaments d'urgència que hi ha disponibles a la ciutat per víctimes de violència de gènere han estat utilitzats per 16 dones víctimes, mentre que 157 dones han rebut assessorament legal en matèria de violència masclista.