Daniel Rubio durant l'assemblea general d'Ara Reus, assegut entre el públic

Daniel Rubio tornarà a encapçalar la llista d'Ara Reus a les eleccions municipals

A hores d'ara es desconeix si també repetirà l'actual número dos, Dolors Vázquez

Daniel Rubio Angosto tornarà a encapçalar la llista d'Ara Reus a les eleccions municipals del maig del 2023. L'actual portaveu del grup, i regidor de govern, ha estat escollit aquest dimecres per l'assemblea general ordinària del partit. La seva ha sigut l'única candidatura que s'ha presentat al procés de primàries internes que havia obert la formació, i ha rebut el suport unànime de la militància.

Dirigeix les regidories de Medi Ambient i de Recursos Humans, a més de ser el tercer tinent d'alcalde. Serà la segona vegada que encapçala la llista del partit a les eleccions municipals. A hores d'ara es desconeix si també repetirà la número dos de la formació, l'actual regidora de Seguretat i Convivència, Dolors Vázquez.

Durant el discurs d'acceptació, Rubio ha assegurat que vol «ser alcalde per fer la vida més fàcil a tots els reusencs». Una vegada més ha insistit en la necessitat de formar un govern estable i dialogant. Amb tot, assegura que «venen temps incerts, no ens podem perdre en debats ideològics i s'ha de passar a l'acció».

Considera que els darrers deu anys, la política municipal ha quedat anul·lada per la nacional. És per això que manté que «necessitem polítics i partits que prioritzin l'estabilitat i els principis de governabilitat». Un objectiu que considera que només pot assolir Ara Reus.

Com és habitual en el discurs de la formació en aquest sentit, Rubio assegura que «els partits tradicionals han defraudat i desencisat gran part de l'electorat». Davant d'aquest escenari, considera que el seu partit serà «el vot més útil». Per a les pròximes eleccions municipals, el partit no només busca guanyar pes a Reus, sinó consolidar-se a tants municipis catalans com pugui.

Les aspiracions d'Ara més enllà de Reus

Ara Reus ha establert un pacte d'àmbit català amb el PDECat. A través de l'estructura d'Ara Catalunya s'ha establert la coalició Ara Pacte Local. El pacte ha de servir perquè les dues formacions encarin els comicis amb expectatives més altes.

Des d'Ara Reus es manté com una aposta clara per «treballar en la creació d'un moviment municipalista ampli». A banda d'Ara i el PDECat, la coalició també «aglutinarà altres candidatures concretes i formacions polítiques d'àmbit local, territorial o nacional». Amb el lema «des del municipi construïm Catalunya», aquesta nova plataforma vol servir per assolir representació supramunicipal.

Més enllà d'aconseguir pes a tots els Ajuntaments que es pugui, l'objectiu és entrar també als Consells Comarcals i les Diputacions com a pas previ a fer el salt al Parlament. Electoralment, «l'objectiu és ser la coalició que relligui la diàspora d'un espai socialdemòcrata i de centre liberal que, els darrers anys, ha quedat orfe de partit i de lideratges polítics». On no s'ha rebut tan plàcidament aquest acord ha sigut al PDECat, i ja ha provocat turbulències a municipis del Baix Penedès, com el Vendrell o la Bisbal.

També a Reus, on tant l'alcalde, Carles Pellicer, com la resta de regidors del PDECat han deixat el partit. El motiu ha sigut la manera com s'ha negociat i tancat l'acord. Tal com han denunciat, s'ha fet des de l'executiva de la formació postconvergent i sense consultar-ho a la militància ni als càrrecs electes.