La plaça del Mercadal de Reus, plena de públic i amb un escenari de Trapezi al centre

El Trapezi de Reus anuncia les dates de l'edició d'enguany

Després d'una darrera edició notablement afectada per les restriccions, enguany s'espera recuperar les característiques pròpies de la Fira del Circ de Catalunya

Trapezi tornarà a Reus de l'11 al 15 de maig. La Fira del Circ de Catalunya ha emès un breu comunicat anunciant les dates de l'edició d'aquest 2022 i apuntant la línia prevista enguany. Segons s'informa, la programació comptarà amb «companyies nacionals i internacionals per omplir de circ la ciutat de Reus durant cinc dies».

S'habilitarà un espai anomenat Trapezi Pro Catalan Arts que programarà activitats els matins del dimecres 11 de maig, el dijous dia 12 i el divendres 13. El primer dia s'optarà per un format digital, mentre que els altres dos seran presencials. Pel que fa als espectacles, no se n'ha avançat res, tot i que s'assegura que «ben aviat» es farà públic el programa.

Els pròxims dies es coneixeran els detalls dels espectacles que collirà la ciutat durant els dies de Trapezi. La darrera edició, adaptada a les restriccions del moment, va servir per celebrar el 25è aniversari del festival. Es van adaptar propostes com el Cabaret després que l'any anterior, el 2020, a causa de les restriccions i la incidència de la covid-19, se suspengués la fira poc abans que comencés.

El 2021 va ser l'any de les carpes, els aforaments limitats i les reserves d'entrades. Com en altres moments del calendari reusenc, com per Festa Major, les localitats van esgotar-se, en general, força aviat. Ara fa un any hi havia crítiques perquè tots els espectacles eren de pagament —entre tres i vuit euros—.

Una mesura que es va implementar «assegurar-nos un compromís de l'espectador amb la seva cadira» segons explicava el regidor de Cultura, Daniel Recasens. Es volia evitar que, com havia passat en esdeveniments anteriors, el públic acumulés més entrades de les que faria servir i es veiessin platees de públic buides. També va ser l'any en el qual es van reduir el nombre d'escenaris habituals amb l'eliminació dels que s'habilitaven a peu de carrer.

Per contra, es van instal·lar carpes i tarimes a més espais de la ciutat, com el Mas Iglesias. L'any passat, quan es va cloure el 25è Trapezi, el seu director, Leandro Mendoza, declarava que «ens agradaria moltíssim tornar als carrers». No només per recuperar l'esperit i l'essència de la fira, sinó per recuperar també la gratuïtat dels espectacles per al públic.

Una recuperació que aniria acompanyada d'espectacles massius i itinerants que es van haver d'aparcar l'any passat. Sense deixar de tenir en compte la situació pandèmica, es preveu que enguany es puguin anar recuperant aquests trets distintius tan característics del Trapezi de Reus.