Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, durant la reunió telemàtica amb diferents agents comercials

«Del que fem ara en depèn el futur de Reus»: Ajuntament i agents econòmics engeguen un pla de xoc

La primera sessió de la Cimera per a la Reactivació Econòmica de Reus ha comptat amb la participació de més d'una desena d'entitats i col·lectius

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, durant la reunió telemàtica amb diferents agents comercials
La primera Cimera per a la Reactivació Econòmica de Reus ha comptat amb la participació d'una desena llarga d'agents de la ciutat | Cedida

Previsió, proactivitat i consens. Aquestes són les tres idees clau que el govern de Reus  vol treballar a través de la Cimera per a la Reactivació Econòmica. Aquest dijous al matí s’ha dut a terme, de manera telemàtica, la primera sessió amb els diferents entitats i col·lectius de l’àmbit econòmic, empresarial i laboral de la ciutat. La plataforma neix amb l’objectiu de detectar les necessitats de les empreses  i el comerç  i consensuar propostes de reactivació per mitigar els efectes de l'endemà de l’estat d’alarma, provocat per la pandèmia de la Covid-19.

[predef]reus-144[/predef]

Concretament, la primera Cimera  ha comptat amb la participació de la Cambra de Comerç, l’Associació de Polígons Industrials, PIMEC, CEPTA i Foment Reus Empresarial, el Clúster TIC, la Unió de Botiguers, el Centre Comercial El Pallol, El Tomb de Reus, La Fira Centre Comercial, l’Eix Comercial Passeig Prim, la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i els sindicats CCOO i UGT. Per part del consistori, han format part les regidories d’Hisenda, Empresa i Ocupació, Economia i Coneixement i Promoció de Ciutat.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha assegurat que «del que fem ara en depèn el futur de la ciutat» i ha reclamat «estar més junts que mai en aquesta situació d’excepcionalitat per fer front a l’emergència sanitària i superar la difícil situació econòmica que s’entreveu ara i la que vindrà després». El batlle ha valorat positivament la reunió i ha destacat l’actitud proactiva de tots els participants i l’ànim de buscar propostes per la reactivació de la ciutat.

Es defineixen quatre àmbits de treball

La vicealcaldessa de l’Ajuntament de Reus, Noemí Llauradó, ha detallat els acords d’aquesta primera Cimera per a la Reactivació Econòmica. A banda de realitzar una presa de contacte amb les valoracions de cada agent de la ciutat, s’han definit quatre àrees de treball: empresa, comerç, hostaleria i turisme. Les quatre comissions estaran formades per representants de cada sector, com també de l’Ajuntament de Reus, sindicats i la Universitat.

Per una altra banda, també se celebraran reunions amb sectors d’interès com ara gremis  de la ciutat. «Ens comprometem a liderar la reactivació econòmica de Reus», ha assegurat Llauradó, qui ha assenyalat que segons dades del Mas Carandell  aquest darrer mes hi ha hagut un increment de 400 persones a l’atur. Més enllà d’això, no s’han pres més decisions. A partir d’ara s’analitzarà el que s’ha tractat i es convocarà una nova cimera quan s’hagin celebrat les reunions sectorials.

Com pot ajudar l’Ajuntament a reactivar l’economia?

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha explicat que a banda de les mesures que s’han pres fins ara, l’Ajuntament  ha d’anar més enllà. En primer lloc, ha indicat que el consistori ha de reclamar a les administracions  superiors que ajudin el màxim possible als ajuntaments perquè «no podem fer front amb els nostres». Per una altra banda, el batlle reusenc ha indicat que s’està reclamant a l’estat la possibilitat d’aplicar el romanent  de tresoreria a l’ajuda social i econòmica.

«És molt important el romanent per fer inversions  però ara el que hem de fer és utilitzar-lo per ajudar a la gent. Demanen a l’estat que ens ho permeti», ha manifestat Pellicer. A més, també ha indicat que el consistori buscarà finançament per totes les vies possibles per poder aportar-la a la ciutadania.