Una mostra de nous vehicles de neteja viària i recollida de brossa de Reus a la plaça del Mercadal, amb part de la plantilla al davant

Bones notícies a Reus: els treballadors de la brossa desconvoquen la vaga

L'empresa ha accedit a les reivindicacions salarials dels empleats

Els treballadors del servei de recollida d'escombraries i neteja viària de Reus no aniran finalment a la vaga la pròxima setmana. Segons ha anunciat el sindicat UGT en un comunicat, l'aturada prevista entre el 4 i el 8 de juliol ha estat desconvocada, després que l'empresa concessionària del servei hagi contactat amb els treballadors accedint a les seves peticions i obrint així de nou un procés de negociació.

En aquest sentit, la UTE formada per Valoriza Servicios Medioambientales i Romero Polo, empresa concessionària del servei de la brossa de la capital del Baix Camp, ha ofert un increment salarial del 4% aquest 2022, alhora que ha mostrat la seva predisposició per tractar la resta de demandes dels treballadors en una taula de negociació.

La pròxima setmana es produirà una trobada entre l'empresa i els treballadors, on també es posarà sobre la taula l'increment salarial del 3% que els empleats demanen de cara a l'any 2023.

Satisfacció entre els treballadors

Els empleats de la brossa de Reus han mostrat la seva satisfacció davant el principi d'acord assolit amb l'empresa i que s'ha d'acabar tancant la pròxima setmana. En aquest sentit, els treballadors han destacat que la unió de tota la plantilla ha fet possible que la concessionària hagi donat resposta a les demandes plantejades per evitar la pèrdua de poder adquisitiu a causa de l'increment de l'IPC.

Així mateix, els empleats també s'han mostrat satisfets pel fet d'haver evitat la vaga convocada. Cal recordar que aquest mateix divendres, la plantilla de Reus Net va manifestar-se a la plaça del Mercadal.