Un autobús municipal de Reus de la línia del barri Gaudí passant pel passeig de Mata

La justícia dona la raó a Reus Transport i desestima la demanda de la plantilla

Dona per bo el posicionament de l'empresa municipal pel que fa al conveni i a la limitació d'increments salarials

La justícia dona la raó a Reus Transport Públic i desestima íntegrament la demanda presentada per la plantilla segons informa l'Ajuntament de Reus. Fa uns mesos que una trentena de treballadors van portar als jutjats una sèrie de condicions laborals que consideraven, com a mínim, irregulars o equivocades. Inspecció de Treball va arribar a obrir un expedient sancionador arran de les denúncies, però ara el Jutjat Social número 1 de Reus ha desestimat la demanda.

La plantilla denunciava que el sou a l'empresa és inferior al que marca el conveni laboral del sector del transport de la província de Tarragona. La resolució judicial dona per bo, segons subratlla el govern local, el conveni propi de Reus Transport. Una segona pota de la denúncia de la plantilla era la precarietat a causa dels contractes temporals.

I més tenint en compte que hi ha una part del sou —plusos segons els anomena la direcció de l'empresa— que no es cobra fins que no s'és treballador fix. El consistori posa en relleu que la sentència considera que «no és discriminatori que alguns dels plusos d’aquest pacte col·lectiu estiguin condicionats a un mínim d’antiguitat per part de la plantilla». Els treballadors també carregaven contra la poca antelació amb la qual es comuniquen els quadrants horaris als conductors.

Per tot plegat la demanda reclamava un augment salarial a totes les escales de la plantilla. Des de Reus Transport, en canvi, s'aplaudeix que la resolució judicial doni la raó a l'empresa. La companyia municipal ho veu com una prova que «ha aplicat correctament els increments salarials d’acord amb la legalitat vigent».

Recorden que es tracta d'una empresa pública —en aquest cas, municipal— i que, per tant, «els increments retributius estan regulats pels topalls que determinen els Pressupostos Generals de l’Estat». Segons exposen, la reclamació dels demandants era superior als límits establerts pels pressupostos generals. El comunicat de l'Ajuntament insisteix que l'empresa es mostra oberta a negociar «i fa una crida als representants dels treballadors que van presentar la demanda a continuar amb el diàleg». L'objectiu, segons plantegen al comunicat, és «millorar les condicions laborals, sempre dins del marc de la legalitat vigent».