De l'estació de trens de Reus surt un carril bici que la connecta amb el passeig de Mata i de Sunyer

Les avingudes de Tarragona i de Bellissens, entre els pròxims carrils bici de Reus

S'ha tret a concurs públic un paquet d'actuacions per connectar l'estació de trens amb la de busos i l'hospital

El pròxim desplegament de carrils bici a Reus connectarà l'estació de trens amb la d'autobusos i l'Hospital Sant Joan. El projecte s'ha tret a concurs públic aquests dijous amb un pressupost de 805.299,61 euros. La previsió de l'Ajuntament és que els carrils bici siguin una realitat onze mesos després d'adjudicar el contracte.

Es tracta del pròxim gran desplegament del Pla Específic de la Bicicleta. A més de l'estació i l'hospital, també quedaran connectats el campus de la URV, la futura estació de Bellissens i el Tecnoparc. Segons els plànols projectats, els carrils bici aprofiten alguns vials ja existents, però en altres s'habilitaran o es pintaran de nou.

És el cas de l'avinguda de Tarragona, l'antiga carretera, on s'hi preveu un carril bici fins a la rotonda del Tecnoparc. Segons figura a la licitació, aquest darrer tram es farà per separat amb previsió que sigui realitat amb quatre mesos de feina. El mes de febrer passat es van anunciar tots dos projectes, amb un pressupost previst de 560.000 i 210.000 euros respectivament, lleugerament inferior al pressupost final.

Aquestes actuacions formen part d'un paquet d'intervencions finançades amb fons europeus. A través dels Next Generation, Europa aportarà 4,7 milions d'euros que es dividiran en dues línies d'actuació. Amb uns 800.000 euros es desplegarà la Zona de Baixes Emissions, i amb els gairebé quatre milions restants, al Pla de la Bicicleta.

Uns dos milions d'euros serviran per posar en marxa el sistema de bicicleta compartida, i l'altra meitat per implantar nous carrils bici. En aquesta segona part de la planificació s'hi sumarà mig milió d'euros de la Diputació de Tarragona. La connexió de l'estació de trens amb la zona sud de la ciutat es farà a través de dos eixos diferents.

Plànol de Reus amb els carrils bici projectats marcats
Es preveuen dos eixos per connectar l'estació de trens amb la d'autobusos i, posteriorment, l'estació de Bellissens i l'Hospital | Ajuntament de Reus

L'estació de tren, la de busos i l'Hospital, connectats amb carril bici

Alguns dels vials implicats ja tenen carril bici o són calçades compartides entre vehicles amb motor i sense. Un eix transcorrerà els passejos, l'avinguda de la Salle, la plaça d'Europa, l'avinguda de Sant Bernat Calbó, la del President Macià i Mas Iglesias. Serà el que connectarà l'estació de trens actual amb la futura estació de Bellissens i, entremig, la d'autobusos.

El segon eix passarà pel carrer Ample, el tomb de ravals, l'avinguda del Carrilet i el carrer de Rocamora. Tots dos recorreguts arribaran a l'estació d'autobusos, i des d'allà s'arribarà a l'Hospital Sant Joan creuant la zona de Mas Iglesias i passant per l'avinguda de Belllissens. Una part d'aquests eixos la formen carrers amb calçada compartida i, per tant, les actuacions consistiran a reforçar la senyalització.

N'hi ha d'altres, però, on sí que s'habilitarà un carril bici segregat per separar cotxes i bicis. Serà a la plaça de la Pastoreta, a l'avinguda de la Salle, a la plaça d'Europa, a l'avinguda de Sant Bernat Calbó i a la del President Macià. També al carrer de l'Escultor Rocamora, el de Jaume Vidal i Alcover, el de Montserrat Roig, el de Bernat Desclot i l'avinguda de Bellissens.

Aquesta darrera avinguda ja figurava en un paquet d'actuació propi juntament amb el carrer d'Astorga. Ara fa dos mesos es va detallar un pressupost de 910.000 euros, però finalment s'hauria inclòs l'avinguda de Bellissens en aquesta primera fase general. El que també s'executarà és el carril bici de l'avinguda de Tarragona entre l'avinguda del President Macià i la del Tecnoparc.

Per fer l'espai necessari es faran més estrets els carrils de circulació, i s'habilitarà un carril unidireccional per a bicicletes en cada sentit de la circulació. A través dels fons europeus encara s'actuarà, posteriorment, a les avingudes de Falset i de Salou, amb un pressupost conjunt de 230.000 euros.