Mariona Quadrada, en llibertat amb càrrecs després de declarar

La regidora de la CUP a l'Ajuntament de Reus ha estat detinguda aquest matí | No va assistir a cap de les dues citacions judicials

 

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí a les vuit a la regidora de la CUP a l'Ajuntament de Reus Mariona Quadrada, després que no es presentés a declarar davant del jutge, per segona vegada, el passat 31 d'octubre, per presumptes delictes d'odi, denunciada pel partit polític Ciutadans Reus. Tal com es preveia, els agents  l'han detinguda perquè declarés davant del jutge i, un cop feta la declaració, ha estat posada en llibertat. Es tracta del matei procediment que es va fer amb ella mateixa i els altres regidors de la CUP Marta Llorens i Oriol Ciurana quan van ser citats a declarar per una altra causa judicial.

Segons han confirmat fonts del seu entorn a TarragonaDigital, aquest dissabte 3 de novembre,   els Mossos d'Esquadra havien anat a buscar a Mariona Quadrada dues vegades a casa seva, però la regidora de la CUP no hi era. El grup municipal CUP han realitzat una crida per concentrar-se a les 9.30 hores davant dels jutjats de la ciutat, fins que la deixin sortir i estigui en llibertat.

Mariona Quadrada no respon ni al fiscal ni al jutge

Al voltant de les 10 del matí ha arribat la regidora de la CUP als jutjats de Reus, traslladada des de la comissaria dels Mossos d'Esquadra. El procediment administratiu i judicial que s'ha seguit una vegada dins els jutjats s'ha alentit més del normal. No ha estat fins als volts de les dotze del migdia quan se l'ha dut a la sala perquè declarés. Quadrada ha sortit de la vista judicial minuts després i ha explicat que no havia respost les preguntes el fiscal ni del jutge, i que ha declarat que «els fets que s'imputen són falsos».

Concentració davant dels jutjats de Reus per la detenció de Mariona Quadrada
Concentració davant dels jutjats de Reus per la detenció de Mariona Quadrada | Jordi Olària

 

Denunciada per Ciutadans per delictes d'odi

El passat dilluns, 29 d'octubre, Mariona Quadrada va ser citada a declarar, per primer cop, per aquesta denúncia als jutjats de Reus.  La regidora no va assistir a la cita, ja que va realitzar una roda de premsa per presentar la seva proposta en relació a les ordenances municipals. Tanmateix, el dimecres 31 d'octubre, va tornar a ser citada pel jutge i, per segon cop, tampoc va assistir a declarar als jutjats. 

Aquesta citació judicial ve arran de la vaga del 3 d'octubre del 2017, quan Mariona Quadrada va ser denunciada pel grup municipal Ciutadans. Aquella data es va realitzar una manifestació pels carrers de Reus, la qual va anar fins a l'Hotel Gaudí de la ciutat, on s'allotjaven els cossos de seguretat espanyols. Segons la formació taronja, la regidora de la CUP els va increpar quan es van topar a la manifestació. Per aquest motiu, va ser denunciada per presumptes delictes d'odi.

En aquest sentit, Quadrada considera que les acusacions fetes per Ciutadans són injustes i que el delicte pel qual està investigada «no és procedent en cap cas» i, per aquest motiu,  no es va presentar a cap de les dues citacions del jutge per declarar per aquesta denúncia.

Carles Puigdemont dóna suport a Mariona Quadrada

Aquesta tarda hi ha plenari municipal a l'Ajuntament de Reus, i la CUP vol traslladar-hi la situació d'aquest matí. A través de les xarxes socials i les aplicacions de missatgeria ha fet circular una convocatòria recordant que a les quatre de la tarda comença el ple i demanant «suport i assistència» a la sessió. Mariona Quadrada considera que la denúncia de Ciutadans no té sentit, i el mateix parer segueix el president Carles Puigdemont. Tal com ha expressat a través de Twitter, considera que «Ciutadans posa dianes sobre demòcrates» i ha sentenciat la publicació mostrant «tot el meu suport a Mariona Quadrada».