llista ERC Reus municipals 2019

ERC Reus presenta el seu equip «per governar la ciutat»

A través d'un recorregut pel centre de la ciutat han anat anunciant qui formarà part de l'encapçalament de la llista electoral

La presentació de llistes per a les eleccions municipals a Reus no s'atura. Aquest divendres ha estat ERC Reus qui ha anunciat els integrants que faltaven per omplir els deu primers llocs de la papereta. Al llarg d'un recorregut pel centre de Reus s'han anat coneixent les cinc cares que han de constituir, segons la formació republicana, «l'equip per governar la ciutat».

El trajecte ha arrencat a l'estàtua del Gegant Indi, davant de l'antic Hospital de Sant Joan. Les cares ja presentades de la candidatura han explicat, per boca de Montserrat Flores, número tres de la llista, que l'inici es feia en aquest punt per commemorar la frase d'Isaac Newton «si he pogut mirar més lluny, és perquè estava sobre les espatlles d'uns gegants».

Flores ha explicat que precisament el Gegant Indi transmet «fortalesa, que a la ciutat li fa falta, i mirada llarga». Recordant que, aquests quatre anys, ha gestionat la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, ha volgut deixar clar que és a través de la participació «com s'ha de gestionar la ciutat i és com hem fet aquesta candidatura».

Òscar Subirats Marina Berasategui Noemí Llauradó
A Òscar Subirats i Marina Berasategui se'ls ha presentat a la plaça del Prim | Jordi Olària Gras

 

Marina Berasategui i Òscar Subirats, cinc i sis de la llista

Tal com va informar TarragonaDigital, Marina Berasategui ocupa la cinquena plaça de la llista electoral d'ERC a Reus. L'arquitecta ha afirmat que el seu objectiu és treballar per resoldre «les desigualtats en serveis, espai públic i habitatge, per fer una millor ciutat». Juntament amb ella s'ha presentat Òscar Subirats, número sis i fins ara assessor municipal del partit.

Subirats ha sentenciat que «el futur de la ciutat no es pot improvisar». El seu objectiu, segons ha detallat, és aconseguir, per a l'administració local, que «la coordinació interna i organització permetin treballar com un rellotge suís i que tingui una planificació estratègica i una visió de cap on han d'anar les coses». Presentats a la plaça del Prim, ha admès que el partit no hi té coincidències polítiques, però sí que hi comparteixen «la valentia».

Ana García Noemí Llauradó Bruno Morejón ERC Reus
Noemí Llauradó ha presentat Ana García i Bruno Morejón, números set i vuit de la llista | Jordi Olària Gras

 

Teixit social, educació i joventut

El setè lloc de la llista d'ERC l'ocuparà Ana García, presidenta de l'associació de dones Blanca Almendro, al barri Gaudí. García ha admès que no s'havia involucrat mai en política, però que ara, que l'equip de Noemí Llauradó li havia ofert integrar-se al seu equip, havia decidit fer el pas. Establerta a Reus des de fa molts anys, ha explicat Llauradó, havia regentat una botiga al carrer de la Sardana i posteriorment una merceria al barri Gaudí.

L'ha acompanyat el número vuit, Bruno Morejón. Membre de l'equip directiu de l'escola Alberich i Casas de Reus, sembla ser l'aposta dels republicans per a la regidoria d'Ensenyament. Ha sentenciat, de fet, que lluitarà perquè s'executin «les polítiques necessàries per a una escola integradora i on les famílies s'impliquin».

Dorina Moldovan i Alexandre Gonzàlez han estat presentats davant de l'Ajuntament de Reus
Dorina Moldovan i Alexandre Gonzàlez han estat presentats davant de l'Ajuntament de Reus | Jordi Olària Gras

 

Els dos últims noms presentats són els de Dorina Moldovan, «una reusenca romanesa», segons l'ha presentat Llauradó, i Alexandre Gonzàlez, portaveu de Jovent Republicà a la ciutat, entitat que fins a l'any passat s'anomenava Joventuts d'Esquerra Republicana.Moldovan és graduada en socio-psicopedagogia i ha exercit de professora de primària;  ha afirmat que vol «treballar per la ciutat que m'ha acollit». Pel que fa a Gonzàlez, representant de les joventuts del partit a la llista electoral, ha mostrat la seva voluntat de «portar la veu del jovent a l'Ajuntament, un col·lectiu vulnerable, per exemple, en qüestions com l'habitatge».

Amb aquesta presentació es completa l'equip de persones que, segons s'ha manifestat des d'ERC, han de construir el projecte de la candidatura per a les pròximes eleccions municipals. «Estem preparats per governar aquesta ciutat», ha sentenciat Noemí Llauradó des de davant de l'Ajuntament de Reus, punt final del recorregut. La resta de la llista es presentarà la setmana vinent a l'assemblea perquè sigui ratificada.