Reus.

Els grans projectes engegats a Reus que el nou govern tindrà sobre la taula

Actuacions engegades o anunciades aquest mandat i perseguides durant anys podrien veure la llum entre 2019 i 2023

Reus ha de viure un canvi de fesomia molt notable durant els pròxims quatre anys. O almenys podria ser així a jutjar pels projectes que l'anterior govern havia engegat i que ara, sigui quin sigui el futur govern de la ciutat, podrien veure's culminats. Depenent de qui acabi formant el pròxim govern municipal, les prioritats o la urgència per executar aquests projectes pendents podria canviar, i també es podria produir la circumstància que el futur equip de govern es desentengués del que havia planificat o fins i tot engegat el seu predecessor.

S'hauran de seguir gestionant qüestions que no depenen íntegrament de l'Ajuntament, però durant aquest mandat s'han posat o reivindicat per a l'agenda política de l'administració local. Amb competències o sense, el consistori tindrà al calaix una sèrie d'inversions pendents d'executar que, si decideix mantenir-ne la reivindicació, haurà de seguir de prop. Des de l'Hospital Sant Joan al baixador de Bellissens, o la reforma del barri del Carme.

El llistat següent s'ordena en funció de l'administració responsable de cada projecte, sigui l'Estat, la Generalitat o l'Ajuntament. Tot i que alguns d'ells han tornat a ocupar espais als mitjans darrerament, ha estat en forma de promeses electorals i, per tant, la següent relació d'actuacions es limita a les que s'hagin anunciat o posat en marxa durant els darrers quatre anys.