Imatge aèria de la diada castellera del Mercadal de Reus de l'any 2021

La diada del Mercadal de Reus permet veure el primer 4 de 8 de la represa castellera

Hi han participat els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Jove de Tarragona, els Capgrossos de Mataró i els Xiquets de Reus

Per fi, la plaça del Mercadal de Reus ha pogut tornar a gaudir d'una gran jornada castellera. Aquest diumenge, dia 3 d'octubre, els castells han tornat a la cèntrica plaça reusenca amb la celebració de la diada del Mercadal 2021. Una diada que ha comptat amb la participació dels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Jove de Tarragona i els Capgrossos de Mataró. També, evidentment, els amfitrions, els Xiquets de Reus. 

Les actuacions han durat aproximadament una hora i mitja i hi han pogut assistir 600 persones, que han presenciat els castells assegudes en cadires. Tot i que la cita s'ha celebrat seguint els protocols del Procicat, es tracta de la primera diada amb un format tradicional: 3 rondes i pilars fets per colles de diferents ciutats.

El retorn a una certa normalitat pel que fa al format també ha representat un retorn als grans castells. I és que els Verds, per exemple, han coronat a la capital del Baix Camp el primer 4 de 8 de la represa castellera postpandèmia. Pel que fa a la colla amfitriona, els Xiquets de Reus, han pogut descarregar un 3 de 7, un 4 de 7 i un 4 de 7 amb agulla.