La plaça del Mercadal de Reus amb els Gegants ballant al centre i centenars d'infants asseguts al voltant mirant-los

El Corpus de Reus recupera tots els seus protagonistes

La festa ha tornat a comptar amb els elements que li són pròpia, des de l'Ou com Balla als Gegants

Aquest dijous al matí, a dos quarts de deu, al Campanar de Reus ha repicat el Toc de Festa de la mà dels agrupaments MontsantCim i Misericòrdia. Emmarcada en els actes previs de Sant Pere, la festa del Corpus ha tornat a la plaça del Mercadal i a la del Castell. A l'atri de Sant Sebastià hi ha tornat l'Ou com Balla, i al Mercadal han tornat a sortir els Gegants de Reus.

GALERIA DE FOTOS: Les millors imatges del dijous de Corpus a Reus.

Quan sonava el Toc de Festa, la Mulassa ha sortit de l'Ajuntament fins a la coca central de la plaça del Mercadal. Ja l'esperaven centenars d'infants de les escoles de Reus, equipats amb gorres per intentar combatre el sol. Entre el professorat que els acompanyava, algunes ampolles d'aigua amb difusor també buscaven el mateix.

Com mana la tradició, la coca amb cireres també ha sigut protagonista, i se n'han repartit 2.500 entre els alumnes d'infantil i primària de la plaça. Després de la Mulassa no han sortit tots els Gegants de cop, sinó que ho han fet parella per parella. Dos geganters s'han encarregat de fer de mestres de cerimònies per animar la canalla.

«Qui ha de sortir, ara?», preguntaven als infants, que responien cridant i animats. Corejant el nom de cada parella, les figures han sortit de l'Ajuntament per torns, per fer un primer ball en solitari a la coca central de la plaça del Mercadal. Quan hi han sigut tots han començat les ballades conjuntes durant una estona.

Els infants de la plaça no s'han perdut cap ball, picant de mans i animant els geganters. Després de prop d'una desena de balls, Els Gegants Indis i els Moros han tornat cap a l'Ajuntament amb la Mulassa. Vitxets, Japonesos i Negres han enfilat la cercavila del matí de dijous de Corpus.

No tornaran al Mercadal fins aquesta tarda, a les set, quan les seves ballades tornaran a anar acompanyades de coques amb cireres. En aquest cas les 3.000 del Forn Sistaré que compten repartir amb la col·laboració del Col·lectiu del Masclet. L'altre protagonista de la festa és l'Ou com Balla, es podrà veure a l'atri de Sant Sebastià de la plaça del Castell. Serà fins a la una i de cinc a vuit de la tarda.