Els Natzarens enfilant el Fossar Vell de Reus

La Processó del Silenci i les Tres Gràcies retornaran el clímax de Setmana Santa a Reus

Dos dels actes més emblemàtics d'aquestes dates es podran recuperar després de dos anys d'aturada

Les processons de Setmana Santa de Reus han tornat al centre de la ciutat després de dos anys sense poder-ho fer. Dimarts, la de l'Amargura, va tornar a rebre els Timbalers de Calanda, com ja marca la tradició. El públic va respondre i bona part del recorregut mostrava una imatge pròpia dels anys anteriors a la pandèmia.

Tot i això, no es va repetir la particular trobada dels dos passos participants a la plaça del Prim. Enguany, tant la confraria de Sant Tomàs d'Aquino, la dels Estudiants, com la de la Verge de l'Amargura van sortir des de l'església de Sant Joan. Sigui com sigui, el retrò els timbals es va tornar a sentir pel centre de Reus.

Aquest dimecres la pluja no va permetre recuperar la processó del Prendiment, amb la característica cantada de saetes prevista des del balcó de Cal Navàs. Avui, Dijous Sant, la confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari, els Natzarens, recuperaran la processó del Silenci. L'any passat van haver de celebrar els 75 anys de la seva recuperació sense poder-la fer com toca.

Enguany han percebut, com la resta de confraries, que els reusencs també trobaven a faltar els actes de Setmana Santa. El degoteig de gent que s'ha anat apuntant per sortir aquesta nit s'ha intensificat especialment els darrers dies. L'any passat es van exposar els passos a la porta de l'església, però enguany es pot tornar a fer la processó.

Els Natzarens tornaran a treure totes les vestes al carrer a partir de les deu d'aquesta nit, hora de la concentració i la recollida d'atxes. La processó arrencarà una hora més tard des de la mateixa església de Sant Francesc. Participants i públic de ben segur que tornaran a deixar el centre de Reus en silenci mentre passi la processó.

Sigui per devoció, sigui per respecte als passos de Nostre Pare Jesús del Calvari i de la Verge del Calvari. La mateixa devoció i respecte es palparà, previsiblement, Divendres Sant a la plaça de la Sang. La cita serà, novament, a dos quarts de dotze del migdia.

Des de la Sang, els Armats encapçalaran la comitiva, presidida pel Sant Crist de la Sang. Quan arribi a la Prioral se celebrarà la Funció de l'Agonia i la predicació de les Set Paraules. Es tracta d'un dels actes emblemàtics de la Setmana Santa reusenca, com ho és també el cant del Vexilla Regis, que només s'entona a Reus i a Roma.

A la tornada, davant de l'església de la Sang, les Tres Gràcies tornaran a celebrar-se a la capital del Baix Camp amb la normalitat anterior a la pandèmia. Havent-se anunciat una Setmana Santa de retorn a la normalitat, es preveu tornar a fer petita la plaça de la Sang. La jornada clourà a les vuit del vespre amb la processó del Sant Enterrament.