Porta i persiana exterior de la discoteca La Chismosa de Reus, al carrer de l'Amargura

La Chismosa de Reus presenta la documentació, paga la multa i podria reobrir aviat

Els serveis tècnics municipals han de revisar la documentació aportada

La discoteca La Chismosa de Reus, al carrer de l'Amargura, podria reobrir aviat. Fonts municipals informen que els responsables haurien entregat una sèrie de documentació que podria correspondre als requeriments pendents. Ara són els serveis tècnics de l'Ajuntament els que han de revisar aquesta documentació per aixecar la suspensió d'activitat.

El negoci també hauria pagat la multa imposada, que podia anar entre els 1.500 i els 5.000 euros. Aquest dimecres, després de la roda de premsa del govern, els responsables de la discoteca haurien aportat el control periòdic pendent. La manca d'aquest control ha sigut un dels motius principals perquè el govern signés el decret per tancar l'establiment.

Segons han fet públic els responsables de l'empresa, el requeriment l'haurien tramès a l'Ajuntament telemàticament l'any passat. Argumenten que van saber més tard que el canal a través del qual l'havien enviat no funcionava. El govern, en canvi, dimecres qualificava de «nul·la col·laboració» l'actitud de l'empresa.

Aquest dimecres, per tant, haurien aportat la documentació necessària per complir amb els requeriments pendents i també haurien fet front a la multa econòmica. Ara els serveis tècnics de l'Ajuntament revisaran l'informe del control periòdic i la resta de documentació aportada. Si tot és correcte, és a dir, si es constata que s'han posat al dia les mesures de seguretat, la discoteca podrà tornar a obrir.

La reobertura es podria fer efectiva els pròxims dies, però algunes fonts municipals descarten que pugui ser aquest cap de setmana mateix. La discoteca es va tancar, provisionalment, amb un decret municipal signat aquest dimecres. El motiu, segons va exposar el govern local, el reiterat incompliment de requeriments i de mesures de seguretat.

Segons va detallar el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, el local no havia passat el control periòdic. Tampoc comptava amb la il·luminació necessària a les escales d'accés, ja que es tracta d'un soterrani, ni altres mesures de seguretat. A la roda de premsa del govern també hi era Dolors Vázquez, regidora de Seguretat i Convivència.

La Guàrdia Urbana hauria aportat informes sobre les queixes rebudes pels veïns de la zona i alguns incidents produïts al voltant de la discoteca. De fet, el local va ser objectiu l'any 2019 d'un operatiu policial combinat entre la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional. Tot i això, des del govern es desmarcava completament aquests informes de la motivació del tancament provisional, decretat per la manca de mesures de seguretat.