Entrada del Centre Cívic del barri Gaudí de Reus, que acull la comissaria de proximitat i acollia el consultori mèdic

El dispensari del barri Gaudí de Reus segueix sense data de reobertura

El govern atribueix a la Generalitat les competències per reobrir-lo i assegura que «aviat tindrem molt bones notícies»

El ple de l'Ajuntament de Reus, per unanimitat, ha aprovat una moció per la reobertura del dispensari del barri Gaudí. La proposta era de la CUP i reclamava establir reunions entre el veïnat, la Generalitat i l'Ajuntament. La moció posava de manifest que la reobertura en si ja s'havia exigit anteriorment, per part per exemple del PSC.

És per això que en aquest cas se centrava en la manera de reobrir el consultori. En concret pel que fa als serveis que s'hi han d'oferir. La proposta exigeix que hi hagi, almenys, servei de medicina general, d'infermeria i d'administració.

Per part del PSC, la regidora Anabel Martínez ha recordat que la reobertura ja s'havia aprovat a la comissió de Salut del Parlament. I ja llavors es va aprovar «amb les mateixes condicions que tenia», tot i abstenció ERC i Junts. Ha sentenciat que «no es demana per caprici, aquestes persones necessiten ser ateses».

El regidor de Salut, Òscar Subirats, ha assegurat als veïns del barri Gaudí presents al ple «ens teniu al vostre costat». També ha insistit que el govern de Reus està «compromès» amb la reobertura. Assegura que, des de la seva posició, pot pressionar la Generalitat, però és el Govern qui ha d'executar la reobertura del dispensari.

Admet que el dispensari és necessari, i de fet apunta que cal voler que ampliï els serveis que oferia fins que es va tancar. En aquest sentit ha defensat que el concepte de salut comunitària va en aquest sentit. Subirats assegura que la Generalitat també té la ferma convicció que cal reobrir el dispensari.

Ha alertat que «segur que el resultat final no serà l'òptim d'entrada, però serà millor que el que hi ha ara, que l'espai està tancat». També ha plantejat que «la solució no pot afectar en cap cas pot afectar el servei de l'Àrea Bàsica de Salut Reus 3». Igualment, considera que «la solució que vingui requereix demanar a l'Institut Català de la Salut que faci un esforç suplementari en benefici dels veïns del barri Gaudí».

Amb tot, ha acabat per assegurar que «aviat tindrem molt bones notícies». Des de la CUP s'ha insistit que «ningú diu que no es vulgui l'atenció comunitària, el que es demana és que es garanteixin els serveis que hi havia». Així ho ha fet la portaveu, Marta Llorens, que igual que Anabel Martínez ha exigit a Subirats una resposta clara sobre la reobertura.

La regidora socialista ha etzibat al regidor de Salut que «tira pilotes fora» i que no era capaç «s'assumir una resposta clara». Subirats no s'ha estat de traslladar el debat a l'esfera política catalana. Ha reclamat als grups municipals que els seus homòlegs parlamentaris votin a favor dels pressupostos del Govern per ampliar els recursos de la sanitat pública.