Imatge del passadís principal del Cementiri General de Reus

El Cementiri de Reus torna a reforçar el dispositiu de Tots Sants

Es tornen a habilitar les zones d'aparcament, que una línia d'autobús connectarà amb el cementiri

El Cementiri General de Reus ha tornat a organitzar un dispositiu especial de cara a Tots Sants. Tot i que es mantindran algunes mesures, l'impacte de les restriccions a causa de la pandèmia tindran menys pes que l'any passat. Es mantenen els circuits recomanats de circulació dins del recinte, com les noves àrees d'aparcament habilitades ara fa un any.

Igual que llavors, des de l'Ajuntament de Reus es demana esglaonar les visites, avançant-les als dies previs al de Tots Sants, per evitar aglomeracions. També es manté l'obligació de portar mascareta i de respectar la distància de seguretat. Els horaris s'amplien, obrint de nou del matí a dos quarts de set de la tarda fins aquest divendres i també dimarts vinent, 2 de novembre.

El cap de setmana, 30 i 31 d'octubre, i el dilluns 1 de novembre s'obrirà el cementiri a dos quarts de vuit del matí. Com que no es pot accedir amb vehicle dins de l'espai, s'han reservat els aparcaments més pròxims a les entrades per a les persones amb mobilitat reduïda. El polígon Granja Vila tornarà a ser un espai d'aparcament preferent per als visitants, tot i que també es comptarà amb els espais més pròxims que es van habilitar l'any passat.

S'habiliten zones d'aparcament pròximes al cementiri

Al polígon s'hi han habilitat 500 places en dos terrenys que sumen uns 15.000 metres quadrats. A més de les places dels carrers del polígon, s'ha habilitat un altre espai. Es tracta d'un aparcament de 112 places al carrer de la Tolerància, a la cantonada amb el carrer de la Diversitat.

Serà en aquest punt on es podrà agafar la línia d'autobús que connecta directament amb el cementiri. Serà el mateix sistema que podran fer servir les persones que aparquin al solar adjacent a l'Institut Escola Pi del Burgar. Per últim també hi ha disponibles els aparcaments de les entrades sud i nord del cementiri.

Reus Transport posa en marxa, com és habitual, una línia d'autobús específica per aquests dies. Entre aquest divendres 29 d'octubre i el dilluns 1 de novembre, la línia 35 connectarà el centre de la ciutat amb el cementiri entre nou del matí i set de la tarda. Serà la línia que passi per l'aparcament del polígon Granja Vila i pel del Pi del Burgar.

El dia de Tots Sants en concret, aquesta línia serà gratuïta i tindrà una freqüència de pas de 10 minuts. Pel que fa a la Guàrdia Urbana, habilitarà 13 punts de regulació de la mobilitat relacionats amb l'afluència de visitants al Cementiri General de Reus. Un dels criteris que se seguirà és el de limitar les zones d'aparcament més pròximes a la gent gran i les persones amb mobilitat reduïda.

Dins del recinte hi haurà sis vehicles elèctrics per facilitar el desplaçament dels visitants que ho necessitin. Durant el dia de Tots Sants també hi haurà una ambulància per si en algun moment cal assistència mèdica. El mateix dia 1 de novembre, a les 11 del matí, tindrà lloc l'ofrena floral institucional.

Es tracta de l'homenatge de l'Ajuntament de Reus, en nom de la ciutat, a totes les persones que s'han enterrat al cementiri. Es farà davant del mausoleu dels Fills Il·lustres amb l'acompanyament musical d'un quartet de violoncels. La música també acompanyarà les ofrenes que hi facin els familiars i amics dels difunts.