Pla tancat de Dolors Sardà a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus

L'Arquebisbat nomena Dolors Sardà delegada diocesana per a l’educació i la cultura

La institució eclesiàstica ha certificat diferents nomenaments aquesta setmana

Dolors Sardà és, des d'aquest dilluns, delegada diocesana per a l’educació i la cultura de l'Arquebisbat de Tarragona. La institució va nomenar-la juntament amb mossèn Joan Cañas com a delegat diocesà per al clergat i mossèn Ignasi Durany com a jutge del Tribunal Metropolità de Tarragona. Mossèn Durany també va ser ratificat com a director en funcions de Càritas Interparroquial de Tarragona.

Mossèn Joan Cañas és rector de la parròquia de Sant Pau de Tarragona, mentre que mossèn Ignasi Durany ho és de la de Sant Francesc. Pel que fa a Dolors Sardà, va ser professora al Col·legi Sant Josep de Reus i posteriorment regidora a l'Ajuntament de Reus per Convergència i Unió entre el 2007 i el 2019. A les últimes eleccions municipals va ocupar la vuitena posició de la llista i el partit va obtenir set representants municipals.

Durant el seu temps a l'Ajuntament, el primer mandat el partit era cap de l'oposició municipal. Els dos següents van obtenir el govern local i Sardà va ocupar la regidoria d'Ensenyament. És en aquest mateix àmbit que ara l'Arquebisbat l'ha nomenat delegada diocesana.

Aquesta delegació té la funció de coordinar i potenciar la participació i la implicació de l'Arquebisbat en tots dos àmbits dins de les diòcesis d'influència. En el cas de l'àmbit educatiu, a través de les escoles públiques, concertades i privades. En el cas del sector cultural, a través dels centres i agents culturals de la regió.